Αλέκος Στεφανάκης: Πρωτοφανής αυστηρότητα με συνέπειες η απόφαση για τα οικόσιτα στο Λασίθι

Απόψεις
Αλέκος Στεφανάκης: Πρωτοφανής αυστηρότητα με συνέπειες η απόφαση για τα οικόσιτα στο Λασίθι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κ. Στεφανάκης, ανέλυσε στον 98.4 γιατί η απόφαση αυτή δεν είναι "αθώα" , ως προς την βιωσιμότητα του πρωτογενή τομέα και την βιοποικιλότητα της Κρήτης

Ο πρώην  πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Κρήτης, κτηνίατρος - ερευνητής Αλέκος Στεφανάκης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 για την απόφαση της Περιφέρειας Κρήτης, για την περιφερειακή ενότητα Λασιθίου ως πρώτη  στην εφαρμογή περιορισμού στη διατήρηση οικόσιτων ζώων, αφού ανέφερε ότι ασφαλώς θα πρέπει να υπάρξουν όροι, τόνισε  ότι αυτές οι αποφάσεις δεν μπορεί να είναι γενικευμένες και  ιδίως σε χωριά εκτός τουριστικών ζωνών.

Πάμε βήματα πίσω σημειώνει, με μία απόφαση που ουσιαστικά έχει υπό διωγμό τα οικόσιτα ζώα, όταν αυτά έσωσαν στη κυριολεξία πολλές οικογένειες από το φάσμα της πείνας.

Είναι προφανές, πως το να υπάρχουν απαγορεύσεις και μάλιστα τόσο ασφυκτικές την ώρα που προσπαθούμε να κρατήσουμε κόσμο στην ενδοχώρα, είναι αστειότητες.

Ο κ. Στεφανάκης, ανέλυσε γιατί η απόφαση αυτή δεν είναι "αθώα" , ως προς την βιωσιμότητα του πρωτογενή τομέα και την βιοποικιλότητα της Κρήτης, την ώρα που θα έπρεπε να στηριζόμαστε στην ανάπτυξη τομέων που δεν καθιστούν τον τουρισμό μονοκαλλιέργεια.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News