Και μόνο γι' αυτό, αξίζει

Ποδόσφαιρο
Και μόνο γι' αυτό, αξίζει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νέα αγωνιστική περίοδος, είναι ουσιαστικά το πρώτο ολοκληρωμένο βήμα του προγράμματος που προωθείται από το πρότζεκτ της ΠΑΕ ΟΦΗ. Οι επιλογές της τεχνικής ηγεσίας και της ολοκλήρωσης του ρόστερ από το πάρε-δώσε, διαπνέεται σε όλα τα επίπεδα από τους εμπνευστές και εκτελεστές του.

Όπως κάθε τι νέο που έχει δημιουργικά χαρακτηριστικά, απαιτεί υπομονή και στήριξη, παρά τις πιθανές επιμέρους διαφωνίες, κυρίως λόγω του μοντέλου στο οποίο έχουμε εθιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Και μόνο που άνθρωποι που έχουν δείξει τα κότσια τους στην μπάλα και επιχειρούν κάτι που δίνει γροθιά στα στερεότυπα του ελληνικού επαγγελματικού πρωταθλήματος, αξίζει να το ζήσεις…

Οι εκλογές και ο καθρέπτης του ποδοσφαίρου

-Αυτά συμβαίνουν στην πολιτική, όταν δημιουργείς προσδοκίες και στην πράξη απογοητεύεις. Καλό μάθημα από τον ίδιο τον λαό, σε εξουσίες, που αναδείχτηκαν για άλλα και… άλλα υπηρέτησαν.

-Το πολιτικό μήνυμα των εκλογών, δεν ήταν έκπληξη, ειδικά για όσους παρακολουθούσαν τον παραλογισμό και τον ξεπεσμό από τις αποφάσεις και τις επιλογές προσώπων της κυβέρνησης στο ποδόσφαιρο. Από τον Κοντονή και μετά…

-Μπερδεύοντας τις Πρέσπες και τα σοβαρά εθνικά μας θέματα με τα πρόσωπα και τις ομάδες του ποδοσφαίρου, έβλεπες ολοζώντανα την έκπτωση αξιών και μαζί την εκτροπή της λογικής.

-Ο καθρέπτης έδειχνε τις άλλες κοινωνικές απηχήσεις και οι κριτικές θέσεις τις στήλης για τις ακροβασίες του υφυπουργείου αθλητισμού και του ίδιου του απερχόμενου Πρωθυπουργού, προφανώς δικαιώθηκαν συντριπτικά.

-Ελπίζοντας ότι με τη νέα κυβέρνηση, δεν θα ξαναζήσουμε μαύρα χάλια κρατικών και μάλιστα αδιάντροπων παρεμβάσεων στον αθλητισμό, αλλά πολιτικές που θα τον προωθούν. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια και χρόνος να αποκατασταθούν πολλά στραβά και ανάποδα.

-Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, κύριε Γιώργο.

Τί κρίμα

-Άνοδοι και πτώσεις. Το ερώτημα του κόσμου αφορά τώρα την Εθνική Εφήβων μπάσκετ που πήρε τη 10η θέση στην τελική κατάταξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου U19, στα Δύο Αοράκια μετά και την ήττα από την Αυστραλία με 71-52.

-Αν το συνδυάσεις και με αυτά που συμβαίνουν στην Basket League, κάποιοι αρχηγοί του αθλήματος, πρέπει να προβληματιστούν βαθιά και κάποιοι άλλοι να ανασκουμπώσουν τα μανίκια.

-Οι καιροί αλλάζουν. Άλλωστε τίποτε δεν μένει στάσιμο, και οι ηγεσίες χρειάζεται να μπορούν να βλέπουν τις αλλαγές.

-Μεγάλη διαφήμιση για την Ελλάδα και για τον τουρισμό ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Με μια ματιά στα διεθνή μέσα από τις διακοπές και τα καρφώματά του στη Μύκονο, γίνεται ηλίου φαεινότερο…

-«Αντετοκούνμπο» σημαίνει «Τhe Crown From Across The Seas» δηλαδή «Το στέμμα που έρχεται από τις μακρινές θάλασσες»

-Έχει το χάζι του να παρακολουθείς τα αναγνώσματα για τα νέα ειδύλλια στην ΕΠΟ.

-«Ο Ελληνας πρωθυπουργός εισπράττει 7.650 ευρώ και ο πρόεδρος της ΚΕΔ (Μέλο Περέιρα) , ο οποίος δεν διευθύνει και τη NASA, παίρνει περισσότερα από τα τριπλάσια!» (Γιώργος Κολοκοτρώνης, Φίλαθλος)

-Όπως κι αυτό: «Αυτά, είναι τα νέα ήθη κι έθιμα των μεγάλων ξένων αφεντικών. Μας χορεύουν στο ταψί και τους βαράμε παλαμάκια. Κι από προσφορά μηδέν εις τον πηλίκον».

- Στην Ευρώπη και λόγω της απαγόρευσης της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ε.Ε. οι μεγάλες ομάδες των ποδοσφαιρικά προηγμένων χωρών (Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία) έχουν παραχωρήσει τα δικαιώματά τους σε ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς

-Απαιτείται προσοχή για τις συμβάσεις των ΠΑΕ (και δη του ΟΦΗ) με την ΕΡΤ, με τον τρόπο που το χειρίστηκε η απερχόμενη Κυβέρνηση, αφήνοντας τις υπογραφές στην ερχόμενη

Οι αναλύσεις που έχουν γίνει τονίζουν ότι τέτοιες συμβάσεις είναι αδύνατον να υπογραφούν, αφού "πάσχουν νομικά ως ευθέως αντίθετη με σχετική διάταξη της Επιτροπής Ανταγωνισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που ρητά απαγορεύει τον ανταγωνισμό μεταξύ κρατικών τηλεοπτικών σταθμών -όπως η ΕΡΤ- με ιδιωτικούς".

Σύμφωνα με ανάλυση της "Άποψης", "η απαγόρευση αυτή γίνεται ακόμα πιο αυστηρή -με αποτέλεσμα η Ελλάδα να απειλείται με βαρύτατα πρόστιμα- αν ληφθεί υπόψη ότι δεν έγινε διαγωνισμός για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των δύο ΠΑΕ. Αλλά τυπικά και ουσιαστικά η συνεργασία με την ΕΡΤ θα υλοποιούνταν με τη μέθοδο της απ’ ευθείας ανάθεσης".

Το γεγονός μάλιστα ότι ο μέχρι σήμερα υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αρνήθηκε την απαιτούμενη αναθεώρηση του προϋπολογισμού της ΕΡΤ ώστε να υπάρξουν χρήματα στο ταμείο της που θα δεσμευτούν για την υλοποίηση των συμβάσεων με ΠΑΟΚ και ΟΦΗ, δείχνει το δύσκολο δρόμο.

"Αντί  να τρέχει στο εγγύς μέλλον από την Ευελπίδων στη Λουκάρεως, όπου στεγάζεται το Εφετείο, είπε όχι και καθάρισε".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News