Πρόωρες εκλογές: Δεν αντέχει άλλο ο λαός τα αποτελέσματα της ολέθριας πολιτικής της κυβέρνησης

Απόψεις
Πρόωρες εκλογές: Δεν αντέχει άλλο ο λαός τα αποτελέσματα της ολέθριας πολιτικής της κυβέρνησης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποκρινόταν πολλάκις ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, για να ξεγελά ότι όλα βαίνουν καλώς και να αιφνιδιάσει, αλλά κάθε τόσο υπήρχαν διαρροές από το Μαξίμου περί του αντιθέτου»

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, υπό το βάρος των συσσωρευμένων αποτυχιών της στη διαχείριση των κρίσεων, τις οποίες μεγέθυνε εις βάρος του ελληνικού λαού, παραδέχεται πλέον ότι επιλέγει τον μονόδρομο των πρόωρων εθνικών εκλογών, το πιθανότερο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

*Της Χρυσάνθης Καμπουράκη

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποκρινόταν πολλάκις ότι θα εξαντλήσει την τετραετία, για να ξεγελά ότι όλα βαίνουν καλώς και να αιφνιδιάσει, αλλά κάθε τόσο υπήρχαν διαρροές από το Μαξίμου περί του αντιθέτου, ανακοίνωναν υποψηφίους και προετοιμάζουν το έδαφος των πρόωρων εθνικών εκλογών, για να αποφύγουν την απόλυτη συντριβή των ποσοστών τους.

Οι εκλογές βέβαια έπρεπε να έχουν γίνει χτες, για να απαλλαχτεί η χώρα από τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης, που συσσωρεύει κάθε μέρα νέα αδιέξοδα στην εσωτερική και εξωτερική πολιτική. Ούτε την ευθύνη της προσφυγής στις κάλπες, ωστόσο, δεν αναλαμβάνει, αλλά την επιρρίπτει στην αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία ζητά εκλογές μόνο το τελευταίο εξάμηνο και όχι από το πρώτο εξάμηνο, όπως έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και τούτο διότι δεν αντέχει άλλο ο ελληνικός λαός τα αποτελέσματα της ολέθριας πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ., όχι μόνο στην πανδημική κρίση, αλλά προπάντων στην ενεργειακή κρίση, την κρίση ακρίβειας, που την έκανε “Γολγοθά” καθημερινό για τους πολίτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μεταφέρει τη φωνή του λαού, όπως έχει την ευθύνη, τη λαϊκή δυσαρέσκεια, που γιγαντώθηκε, και το ποτάμι της κοινωνικής ανάγκης και απαίτησης για την πολιτική αλλαγή δε γυρίζει πίσω.

Την αποσταθεροποίηση, εξάλλου, στη χώρα μας δεν τη φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που αποκαλύπτει αλήθειες, τις οποίες φοβάται η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αλλά η αντικοινωνική και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ., που, κατ’ επιλογή της, τροφοδοτεί την αισχροκέρδεια λίγων μεγάλων εταιρειών και του ίδιου του κράτους, εις βάρος των πολιτών. Οι δείκτες έχουν σπάσει αρνητικά ρεκόρ παντού, τα ελλείμματα, το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος έχουν φτάσει στα ύψη, ως αποτελέσματα της καταστροφικής διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Επί τρία χρόνια, άλλωστε, εμπαίζει τον ελληνικό λαό, με τα συμμαχικά, καλοπληρωμένα ΜΜΕ και τις δημοσκοπικές εταιρείες, αλλοιώνοντας την εικόνα της πραγματικότητας και αποθεώνοντας την ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική της και τον ίδιο τον πρωθυπουργό, για να γαντζώνεται στην εξουσία. Το ψέμα και η προπαγάνδα, με την οποία η κυβέρνηση της Ν.Δ. πήρε την εξουσία και τη διατήρησε έως τώρα, δεν πείθουν πλέον τη χειμαζόμενη, από τις κυβερνητικές επιλογές, κοινωνία. «Το μεγάλο θέμα τη βραδιά των εκλογών θα είναι πόσο έξω έχουν πέσει όλες οι προβλέψεις», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Προσπαθούν βέβαια να αναβιώσουν το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, που τους ευνόησε στην ανακατάληψη της εξουσίας, αλλά οι δέκτες είναι πια υποψιασμένοι. Σε πανικό καθώς βρίσκεται η κυβέρνηση, οδηγεί σε πόλωση και ποινικοποίηση την πολιτική ζωή, ψάχνοντας για ενόχους, για να στρέψει το βλέμμα της κοινής γνώμης, προκειμένου να το απομακρύνει από τα σκάνδαλα και τις αποτυχίες της, για να περιορίσει τη ραγδαία πολιτική της πτώση.

Η κοινωνική πλειοψηφία, στον αντίποδα, απαιτεί τον σχηματισμό συμμαχικής προοδευτικής κυβέρνησης, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που θα έχει επίκεντρο της πολιτικής της τα δικαιώματα των πολλών, έχοντας ως γνώμονα το κοινωνικό και εθνικό συμφέρον, και η λαϊκή αυτή βούληση θα εκφραστεί στις κάλπες.

Ξεχνά, ωστόσο, η επιτελική αντιλαϊκή κυβέρνηση, που επιβουλεύεται τα συμφέροντα του λαού και τα θυσιάζει στον βωμό των συμφερόντων της οικονομικής ολιγαρχίας, ότι ο άδικα ταλαιπωρημένος λαός μας διαθέτει ισχυρά δημοκρατικά αντανακλαστικά. Θα απαιτήσει, κατά συνέπεια, την αποκατάσταση της ακρωτηριασμένης Δημοκρατίας, του Κράτους Δικαίου, των δικαιωμάτων και των ελευθεριών, που λεηλάτησε βάναυσα η κυβέρνηση της Ν.Δ., για να στερεώσει την προσωρινή εξουσία της.

Σε αυτές τις εκλογές, εξάλλου, η ένοχη κυβέρνηση δεν έχει έργο να υπερασπιστεί. Δίνει πενιχρά επιδόματα-ψίχουλα, νομίζοντας ότι θα εκτονώσει τη δυσαρέσκεια του λαού, ενώ στην πραγματικότητα επιδοτεί την ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία και αρνείται να λάβει τα ουσιαστικά μέτρα που της προτείνει τόσους μήνες η αξιωματική αντιπολίτευση, τη μείωση του Ειδικού Φόρου Καυσίμων, τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και να κάνει ελέγχους και παρεμβάσεις υπέρ των καταναλωτών.

Εμμένει, τουναντίον, στα επικοινωνιακά παιχνίδια, στα fake news, στη συνέχιση της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, στα ωραιοποιημένα, ψεύτικα, μεγάλα λόγια, όμως η σκληρή πραγματικότητα μιλά μόνη της και οι πολίτες που τη βιώνουν, αφού σε όλα τα πεδία αφήνει ένα καταστροφικό έργο.

Οι εκλογές είναι λοιπόν απόπειρα απόδρασης της κυβέρνησης από τη χρεωκοπία της πολιτικής της και από την έκρηξη της λαϊκής οργής, αλλά, από την άλλη, αποτελούν ευκαιρία για «την απαλλαγή του λαού από το καθεστώς που διαβρώνει τη Δημοκρατία, την οικονομία και την κοινωνία».

Ο Αλέξης Τσίπρας, με τη σειρά του, έθεσε στην κυβέρνηση τέσσερις όρους, για μια τίμια πορεία προς τις κάλπες: Να προκηρύξει ο πρωθυπουργός την ημερομηνία των εκλογών, να ορίσει υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών, να συσταθεί η αρμόδια διακομματική επιτροπή για την ισότιμη πρόσβαση των κομμάτων στα ΜΜΕ και να θέσει σε διαρκή συνεδρίαση το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής για ενημέρωση όσον αφορά στα εθνικά θέματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας σκοπεύει να παρουσιάσει επικαιροποιημένο το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., κοστολογημένο, το οποίο είναι ικανό να δώσει λύσεις στα αδιέξοδα Μητσοτάκη και να φέρει ελπίδα και προοπτική στον τόπο. Επιπρόσθετα, τα ψηφοδέλτια νίκης του κόμματος θα έχουν καταρτιστεί μέχρι τέλος Ιουλίου.

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ως «πρώτο κόμμα από την πρώτη κάλπη», με το σύστημα της απλής αναλογικής, που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά, θα έχει στόχο τη συγκρότηση της προοδευτικής συμμαχικής κυβέρνησης, η οποία αποτελεί «κοινωνική αναγκαιότητα, αποστολή και ευθύνη απέναντι στον λαό και στην ιστορία».

Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. θα είναι καθαρή, μέσα από «έναν δύσκολο, αλλά όμορφο αγώνα», μέσα από μάχες που θα δοθούν με αποφασιστικότητα στην κοινωνία, σε κάθε πεδίο, κοντά στους πολίτες. Το δίλημμα των εκλογών θα είναι: «Πολιτική αλλαγή και εφιάλτης τέλος ή εφιάλτης δίχως τέλος», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. «Δεν έχουμε άλλη επιλογή παρά να κερδίσουμε, για λογαριασμό του λαού και της πατρίδας μας».

* Η Χρυσάνθη Καμπουράκη είναι μέλος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ηρακλείου και πρ. υποψήφια βουλευτής.

Φωτογραφία αρχείου Pexels

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News