Χρήστος Στρατάκης: Αστεία και σοβαρά

Απόψεις
Χρήστος Στρατάκης: Αστεία και σοβαρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δικαίωση γίνεται ακόμη πιο εμφανής όταν οι κρατούντες σήμερα επαίρονται για αλλαγές και επιτυχίες σε πολιτικές που άλλοι εμπνεύστηκαν και εφάρμοσαν πρώτοι.

Το αστείο: Μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων, όλοι οι πολέμιοι του Γιώργου Α. Παπανδρέου ψάχνουν αφορμές και ασήμαντα περιστατικά για να κάνουν δήθεν κριτική. Έφτασαν μάλιστα στο σημείο να αξιοποιούν το φόντο της φωτογραφίας κατά την κατάθεση της υποψηφιότητάς του.

*Του Χρήστου Εμμ. Στρατάκη

Η ξεθωριασμένη ντουλάπα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και ο πίνακας του Μόραλη ήταν η αφορμή των σχολίων.

Ξεχνούν όμως όλοι αυτοί ότι και ένας άλλος συνειρμός θα μπορούσε να είναι πως η ξεθωριασμένη ντουλάπα είναι το χρονοντούλαπο της Ιστορίας όπου το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου είχαν βάλει για πολλά χρόνια τη Δεξιά, και στην πορεία κάποιοι την έβγαλαν έξω, συνεργάστηκαν μαζί της και τώρα ένας άλλος Παπανδρέου θέλει και μπορεί να την ξανακλείσει μέχρι κάποιοι επιλήσμονες ξανανοίξουν την πόρτα.

Το σοβαρό: Η ανάκτηση της χαμένης εμπιστοσύνης

Όταν ένας φορέας έχει μια επιτυχημένη πορεία και για κάποια περίοδο αυτή η εμπιστοσύνη υποχωρεί, επειδή οι χειρισμοί ήταν αντίθετοι απ’ αυτούς που πρέσβευε ο φορέας, αλλά όμως απέτρεψαν τα χειρότερα, τότε έρχεται στο προσκήνιο το ερώτημα πώς ανακτάται η εμπιστοσύνη, όταν μάλιστα οι επόμενοι δεν είχαν εναλλακτική πρόταση και ακολούθησαν ακριβώς την ίδια γραμμή.

Η εμπιστοσύνη, λοιπόν, ανακτάται μόνο όταν γίνει κατανοητό από τους πολίτες ότι η παράταξη δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος τα χρόνια που πέρασαν, που δυστυχώς ήταν πολλά, γιατί αυτοί που ξεγέλασαν τον ελληνικό λαό, και επικράτησαν, φρόντισαν πρώτα για το προσωπικό και το παραταξιακό τους συμφέρον και όχι για το συμφέρον της χώρας και των πολιτών της.

Η δικαίωση γίνεται ακόμη πιο εμφανής όταν οι κρατούντες σήμερα επαίρονται για αλλαγές και επιτυχίες σε πολιτικές που άλλοι εμπνεύστηκαν και εφάρμοσαν πρώτοι. Άρα η εμπιστοσύνη είναι απόρροια της δικαίωσης αλλά και της έμπνευσης για μια ΝΕΑ ΑΛΛΑΓΗ, και αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους μας, αν θέλουμε η χώρα και οι πολίτες της να μπορούν να υπερηφανεύονται γι’ αυτή.

* Ο Χρήστος Εμμ. Στρατάκης είναι γεωπόνος BSc-MSc - πληροφορικός BSc-MSc, μέλος ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News