Απόψεις

Χ. Μαμουλάκης: «Έρχονται δύσκολες στιγμές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση»

«Η ΝΔ γυρίζει τη χώρα προς τα πίσω, σ’ ένα παρωχημένο μοντέλο διακυβέρνησης που στοιχίζει ακριβά στους πολίτες»

Αναφορικά με την μετονομασία του προγράμματος «Φιλόδημος» σε «Αντώνης Τρίτσης», ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Μαμουλάκης υποστηρίζει μεταξύ άλλων μέσα από δήλωση του ότι «πίσω από τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για την μετονομασία του προγράμματος Φιλόδημος, κρύβεται μια άκρως ρουσφετολογική τακτική που σκοπεύει να εφαρμόσει η ΝΔ στην Αυτοδιοίκηση, μια τακτική που θα φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους Δήμους, ειδικά εν μέσω της νέας οικονομικής κρίσης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την αλλαγή φιλοσοφίας και την επιστροφή στο πελατειακό κράτος, που καλύπτεται από τη μετονομασία ενός εκ των πλέον επιτυχημένων προγραμμάτων χρηματοδότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του προγράμματος «Φιλόδημος» σε «Αντώνης Τρίτσης», επισημαίνει με δήλωσή του ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ν. Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης.

«Πίσω από τους κυβερνητικούς πανηγυρισμούς για την μετονομασία του προγράμματος Φιλόδημος, κρύβεται μια άκρως ρουσφετολογική τακτική που σκοπεύει να εφαρμόσει η ΝΔ στην Αυτοδιοίκηση, μια τακτική που θα φέρει σε εξαιρετικά δύσκολη θέση τους Δήμους, ειδικά εν μέσω της νέας οικονομικής κρίσης» τονίζει σε δήλωσή του ο Βουλευτής Χάρης Μαμουλάκης επισημαίνοντας:

«Κρύβεται επίσης η μικροπολιτική τακτική που ακολούθησε το τελευταίο 9μηνο η Κυβέρνησης της ΝΔ, παγώνοντας κρίσιμα έργα, με στόχο να τα εντάξει στο νέο πρόγραμμα. Και μάλιστα, να τα εντάξει με ρουσφετολογικά κριτήρια, παραμερίζοντας κάθε έννοια διαφάνειας και ισονομίας, αφού πλέον, ο Υπουργός Εσωτερικών θα είναι ο απόλυτος κριτής.

Την ίδια τακτική ακολούθησε ο κ. Μητσοτάκης στα εργασιακά, στο περιβάλλον, στην εκπαίδευση. Η ΝΔ γυρίζει τη χώρα προς τα πίσω, σ’ ένα παρωχημένο μοντέλο διακυβέρνησης που στοιχίζει ακριβά στους πολίτες.

Η επιστροφή σε αυτό το πελατειακό κράτος των λίγων και εκλεκτών, των «δικών της παιδιών», είναι καταδικαστέα όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από το σύνολο της κοινωνίας».

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είχε πετύχει με το πρόγραμμα «Φιλόδημος» την ουσιαστική στήριξη της Αυτοδιοίκησης με γενναία χρηματοδότηση πολλών και σημαντικών έργων υποδομής, που βελτίωναν την ποιότητα ζωής και στήριζαν την οικονομική δραστηριότητα στο επίπεδο των τοπικών κοινωνιών σε όλη την χώρα. Κι ένας βασικός λόγος για την αποδοχή του προγράμματος από το σύνολο των αιρετών, ήταν οι απόλυτα ξεκάθαροι, αντικειμενικοί και διαφανείς όροι ένταξης έργων στο πρόγραμμα.

Σήμερα, η Κυβέρνηση της ΝΔ, κρατώντας το ίδιο χρηματοδοτικό σχήμα και τις ίδιες προσκλήσεις με το «Φιλόδημος», στο μόνο που διαφοροποιείται είναι η επιστροφή στις αδιαφανείς πρακτικές του παλιού πολιτικού συστήματος. Για παράδειγμα, πριν ακόμα ανακοινωθεί επίσημα το νέο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», σύμφωνα με καταγγελίες Δημάρχων, υπάρχουν δήμοι που έχουν εκχωρήσει σε ιδιωτικές  εταιρείες τη σύνταξη προτάσεων χρηματοδότησης. Πρόκειται για μια σκανδαλώδη κυβερνητική επιλογή που πριμοδοτεί δήμους και εταιρείες που ήδη έχουν αναλάβει εργολαβικά τον «φωτογραφικό» καθορισμό των όρων και την έγκριση μελλοντικών δημοπρατήσεων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια