Απόψεις

«Αβέβαιες ώρες για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό»

Τις ανησυχίες του για τον αθλητισμό εκφράζει ο Αντώνης Ακρωτηριανάκης

Με σεβασμό στις επισημάνσεις της  επιστημονικής κοινότητας και με ταυτόχρονη  αναγνώριση των σκληρών συνεπειών του Covid - 19 σε επίπεδο υγείας, είμαστε σε θέση ώστε με υπευθυνότητα και προσοχή να τοποθετηθούμε κι εμείς οι νεότεροι σε ηλικία άνθρωποι στο πως αναλύουμε την καθημερινότητα που ξεδιπλώνεται μπροστά μας.

*Γράφει ο Αντώνης Ακρωτηριανάκης

Το τελευταίο διάστημα είναι γεγονός ότι  περιορίσαμε κάθε δράση, παρά τον ενθουσιασμό της ηλικίας μας για το γενικό καλό, για την υγεία όλων μας. Γιατί άραγε είναι κάτι πιο σημαντικό από την υγεία των ανθρώπων; Αναμφισβήτητα τίποτε.

Όμως νομίζω, αρχίζουμε βήμα βήμα να γινόμαστε θεατές κι άλλων καταστάσεων που σίγουρα μας ανησυχούν, όπως οι αφηρημένες και ασαφείς κατευθύνσεις στο χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού. Παρατηρείται μια συνειδητή αδιαφορία σχετικά με τους ανθρώπους που εργάζονται στο χώρο των τεχνών ή στο χώρο του αθλητισμού, που εντείνει ουσιαστικά την ήδη υπάρχουσα αβεβαιότητα στον εργασιακό τους χώρο.

Σαν νέος, αδυνατώ να συνειδητοποιήσω πως μια χώρα προβαίνει τόσο φανερά στην οριοθέτηση της καλλιτεχνικής  δημιουργίας, των πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων  ενισχύοντας ένα γενικότερο κλίμα ανησυχίας. Σε κάθε περίπτωση δεν επιθυμούμε να πλέουμε σε πελάγη ανωριμότητας, αντίθετα ενημερωνόμαστε από τους ειδικούς και ακολουθούμε τους κανόνες υγιεινής. Εντούτοις, είναι καλό να σεβαστούμε τόσο τις παροτρύνσεις των ειδικών όσο και τους ανθρώπους  που εργάζονται στο χώρο του αθλητισμού και των τεχνών και ακόμα να παρουσιάσουμε σεβασμό στο κάθε ηλικίας άνθρωπο που επιθυμεί τη συμμετοχή σε ένα πολιτιστικό δρώμενο ή σε μια ορισμένη αθλητική διαδικασία.

Οι πρωτόγνωρες εικόνες που συμβαίνουν στην Ελλάδα και τον κόσμο, δεν θα πρέπει να απαντώνται με γενικολογίες για τους χώρους που προαναφέραμε, διότι τότε ανακαλύπτουμε πολιτικούς σκοπούς για μια κοινωνία πνευματικά και σωματικά στάσιμη,  πολιτισμικά υποβαθμισμένη και το κυριότερο φοβισμένη ως παρακαταθήκη για το προσεχές μέλλον.

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο να αναφερθεί είναι ότι η τέχνη, η πνευματική αναζήτηση, η ανοιχτή τοποθέτηση δεν οριοθετούνται, καθώς οι ενέργειες αυτές είναι βαθιά ριζωμένες στις ψυχές των ανθρώπων πάνω στη ζωηρή επιθυμία για ζωή, για δημιουργία, για παιχνίδι.

*Ο Αντώνης Ακρωτηριανάκης είναι πτυχιούχος Σ.Ε.Φ.Α.Α Αθηνών

 

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια