Απόψεις

«Δεν τα βάφουμε μαύρα, τα βάφουμε κόκκινα»

Ευχές και σκέψεις του Δημήτρη Βρύσαλη

«Έτσι ζωγραφίζονται και οι ευχές σ’ αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες. Μένουμε δυνατοί & αισιόδοξοι. Η ατομική ευθύνη γίνεται συλλογική δράση για να μην πληρώσουν τις συνέπειες της κρίσης οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι.

*Γράφει ο Δημήτρης Βρύσαλης

Η σκέψη και ο προβληματισμός, οι φόβοι για τις οικονομικές συνέπειες να γίνουν αγώνες & διεκδικήσεις. Τα καλά λόγια για τους υγειονομικούς, τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής να εκφραστούν με μαχητική απαίτηση για αποκλειστικά δημόσια & δωρεάν υγεία, και υπηρεσίες που δεν θα λειτουργούν με κριτήριο το κέρδος, αλλά την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών καθολικά του λαού μας. Με εργαζόμενους που θα έχουν σταθερή εργασία, δεν θα ανακυκλώνονται, δεν θα δουλεύουν με ημερομηνία λήξης. Γιατί, ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζεται στους εργαζόμενους του.

Ποια είναι η κατάσταση του Δήμου σήμερα:

  • Υποστελέχωση κρίσιμων υπηρεσιών (καθαριότητα, ηλεκτρολογικό, πράσινο, τεχνικά έργα ,κοινωνικές υπηρεσίες )
  • Ανταποδοτική λειτουργία στους παιδικούς σταθμούς, τις αθλητικές υποδομές κα
  • Χρονοβόρες εργολαβίες, συμπράξεις με ιδιωτικές επιχειρήσεις,

Μπαίνοντας στην περίοδο μετά την καραντίνα, η ατομική ευθύνη που δείξαμε πρέπει να μετατραπεί σε συλλογική ευθύνη και αλληλεγγύη. Βάζουμε πλάτη για να πάρουμε πίσω όλα όσα μας ανήκουν».

*Δημήρης Βρύσαλης είναι δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια