Απόψεις

Ευχές από την καρδιά βγαλμένες

Να μειωθούν όσο το δυνατόν τα τροχαία

Λίγο πριν από τις εορταστικές ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μερικές απλές σκέψεις, οι οποίες με έχουν βοηθήσει πολύ στον καθημερινό αγώνα της ζωής.

*Γράφει ο Γιώργος Λογιάδης

Μια από τις καλύτερες ομιλίες που έχω παρακολουθήσει ήταν τον προηγούμενο χειμώνα, στο Επιμελητήριο Ηρακλείου, από τον καθηγητή της Σορβόννης, Γιώργο Πρεβελάκη. Σε ένα σημείο της ομιλίας του είπε πως, αν κάποιος θέλει να αλλάξει τον κόσμο και την κοινωνία, θα πρέπει πρώτα να ξεκινήσει από τον ίδιο του τον εαυτό. Να κάνει λοιπόν ο καθένας μας το καλύτερό του από το μετερίζι του και με γνώμονα τις αξίες του, θα προσέθετα εγώ.

Και πάμε τώρα στην απλή καθημερινότητα. Όντας ο μοναδικός βουλευτής της Κρήτης μέλος της Ειδικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής, αλλά και ως Έλληνας οδηγός και ως πατέρας, θα ήθελα να παρακαλέσω όλους, έναν-έναν ξεχωριστά και προσωπικά. Ας προσπαθήσουμε να καλυτερέψουμε και να διορθώσουμε την τραγική κατάσταση που συμβαίνει κάθε μέρα μπροστά μας, στους δρόμους με τα τροχαία δυστυχήματα.

Αλκοόλ, κινητό, ταχύτητα, ανευθυνότητα, ανυπομονησία, θυμός, δε χρειαζόμαστε ούτε κάμερες να μας καταγράφουν, ούτε πίσω από κάθε έναν μας ένα περιπολικό ή έναν αστυνόμο. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η συνείδησή μας και το φιλότιμό μας. Στην Κρήτη χρησιμοποιούμε την υπέρτατη έκφραση «ΞΑ ΣΟΥ»! Αυτό αρκεί για να διορθώσουμε πάρα πολλά και πρώτα απ’ όλα να προστατεύσουμε την ίδια τη ζωή μας και των συνανθρώπων μας. Από την καρδιά μου μέσα σας παρακαλώ και σας προτρέπω, να βάλουμε έναν πολύ απλό στόχο για το 2020: να μειώσουμε όσο το δυνατό γίνεται τα τροχαία.

Θα ήθελα επίσης ως απλώς πολίτης να τονίσω ότι πάνω απ’ όλα είναι οι ζωντανές, απλές διανθρώπινες σχέσεις, που είναι ο θεμέλιος λίθος της κοινωνίας. Ας προσπαθήσουμε να έχουμε πιο ζεστές, πιο άμεσες σχέσεις, face to face και όχι μέσω του Facebook. Ας επικοινωνούμε μεταξύ μας με τα λόγια, με τα μάτια, με τη φυσική παρουσία και όχι μέσω των κινητών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ας συζητήσουμε και όχι να απομονωνόμαστε ο καθένας “μέσα” στο πληκτρολόγιο ενός smartphone. Αυτό είναι smart, εμείς είμαστε;

Και έτσι φτάνω στις τελευταίες σκέψεις, ευχές μου για όλους. Όταν προσφέρεις κάτι από την καρδιά σου, πραγματικά το μεγαλύτερο όφελος-κέρδος το αισθάνεσαι - το έχεις ο ίδιος, πιο μεγάλο και από αυτόν που θα λάβει το δώρο σου. Σκεφτείτε το.

Προσφορά-αγάπη κι εθελοντισμός, από την καρδιά βγαλμένες/, να ’ναι οι μέρες της ζωής όλες ευτυχισμένες.

Σας ευχαριστώ όλους. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να εκπροσωπώ τον νομό μου και την πόλη μου, τιμώντας έτσι και τη μνήμη του πατέρα μου.

Καλά Χριστούγεννα και ευτυχία για το 2020 σε όλους και ό,τι καλύτερο εύχεται ο καθένας ξεχωριστά.

* Ο Γιώργος Λογιάδης είναι βουλευτής Ν. Ηρακλείου με το ΜέΡΑ25.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια