default-image

Π. Ασημακόπουλος: Σχίσμα η άρνηση μνημόνευσης Μητροπολιτών

Κρήτη
Π. Ασημακόπουλος: Σχίσμα η άρνηση μνημόνευσης Μητροπολιτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Πολύ σοβαρότερο το θέμα. Μιλάμε για σχίσμα. Οι ίδιοι είχαν αντιδράσει και με τη διεξαγωγή της συνόδου στο Κολυμπάρι. Εάν δεν καμφθούν οι αντιδράσεις τότε θεωρείται απαραίτητη η παρέμβαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου" λέει ο Διδάκτωρ Θεολογίας Παναγιώτης Ασημακόπουλος στο Ράδιο 9,84.

Τα παραπάνω σημειώνονται μετά την απόφαση τεσσάρων ιερέων σε Κυδωνία, Λάμπη και Ρέθυμνο, που ανακοινώνουν ότι διακόπτουν «τη μνημόνευση των Επισκόπων» τους στις λατρευτικές λειτουργίες που θα κάνουν, κατηγορώντας τους για μία αίρεση που επιδιώκει την ένωση όλων των χριστιανικών ομολογιών-"εκκλησιών" παρά τις σοβαρές δογματικές διαφορές που τις χωρίζουν".

Η μη μνημόνευση των επισκόπων πρακτικά σημαίνει ότι οι εν λόγω ιερείς αμφισβητούν την πνευματική και διοικητική κυριαρχία του Δεσπότη τους, δηλώνοντας με αυτόν τον τρόπο τη δυσαρέσκειά τους για κάποιο γεγονός, απαντά επίσημα και η εκκλησία.

Τρίτη Κυριακή των Νηστειών Της Σταυροπροσκύνησης

Η Εκκλησία αφιέρωσε την Κυριακή αυτή στην προσκύνηση του Τιμίου Σταυρού.

Οι πιστοί αντλώντας χάρη από αυτόν, δυναμωμένοι πια και ανανεωμένοι, αντιπαρερχόμαστε τα εμπόδια που στήνει ο πονηρός και βαδίζουμε με οδηγό τη χαρά να συναντήσουμε τον Κύριό μας Ιησού Χριστό την Ανάσταση.

Ο Σταυρός του Χριστού, εκτός από θείο σύμβολο της Εκκλησίας μας, έχει και ηθική σημασία για τον κάθε πιστό, όπως εξηγεί ο Διδάκτωρ Θεολογίας Παναγιώτης Ασημακόπουλος στο Ράδιο 9,84 .

«Όστις θέλει οπίσω μου ακολουθείν, απαρνησάσθω ευατόν και αράτω τον σταυρόν αυτού και ακολουθήτω μοι»…

Όπως ο Κύριος έφερε το δικό Του Σταυρό στο Γολγοθά, φορτωμένος τις ανομίες ολοκλήρου του ανθρωπίνου γένους, έτσι και ο πιστός του Χριστού, φέρει αυτός τον προσωπικό του σταυρό, τον αγώνα για σωτηρία και τελείωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News