default-image

Το τσαλάκωμα του προσωπείου του Αλέξη

Απόψεις
Το τσαλάκωμα του προσωπείου του Αλέξη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χθες είχα μόλις ακούσει τον Αλέξη Τσίπρα στην πρωτολογία του. Και είχα εκφράσει την οδυνηρή απορία μου πώς ένας ηγέτης της "πρώτης φοράς Αριστερά" κατάφερε να υιοθετήσει το ιστορικά καταδικασμένο σύνθημα της ακροδεξιάς στις Ηνωμένες Πολιτείες.

του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Την ώρα που έπρεπε να παραδώσω το δικό μου κείμενο για την εφημερίδα, δεν είχα ακούσει κανέναν άλλο πολιτικό αρχηγό. Ούτε πρόλαβα να ανεχτώ τις ομιλίες των υπουργών που έλαβαν μέρος. Δε θέλω να αφήσω ασχολίαστη την προχθεσινή και χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη.

Ας αρχίσουμε λοιπόν.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης συνομολόγησε και απέδειξε ότι είναι πράγματι απών από τα τεκταινόμενα στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για τη Διαφθορά, απέδειξε ότι πολλά ετοιμάζει κατά τη σύντομη θητεία του ως διοικητής των ελληνικών Μυστικών Υπηρεσιών. Μετά φυσικά από πρόταση από το σημερινό πρόεδρο της Δημοκρατίας και απόφαση του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

Όχι! Τα λόγια του δεν πρέπει να θεωρηθούν ότι προέρχονται από ένα ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος που προΐσταται πολιτικά της Δικαιοσύνης. Εξαπέλυσε μια χυδαία επίθεση κατά της αναπληρώτριας προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών. Που συμπτωματικά κατάγεται από το νησί μας. Συνομολόγησε την απόπειρα παρέμβασής του στο δικαστικό έργο. Αλλά δε βρήκε ο αθεόφοβος τη δύναμη να κατανοήσει μια πολύ απλή αρχή που αποτελεί θεμέλιο λίθο στο δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Τη διάκριση των εξουσιών. Και το συνακόλουθο σεβασμό της πολιτικής εξουσίας στην ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης. Σύμμαχό του βρήκε και τον πρωθυπουργό. Ο οποίος υπερασπίστηκε το ανύπαρκτο δικαίωμα της πολιτικής εξουσίας να έχει άποψη επί των θεμάτων που χειρίζεται η Δικαιοσύνη. Και μάλιστα άποψη από τα πάνω.

Το πιο θλιβερό όμως θέαμα το προσέφερε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Κατάντησε τον ιερό χώρο του Κοινοβουλίου σε χώρο πολιτικού κουτσομπολιού. Με αναπόδεικτους ισχυρισμούς. Και γελοιοποιήθηκε. Τελικά ποιος είναι η διαπλοκή; Ένας άσημος δικηγόρος όπως ο κ. Παπασταύρου; Αυτός είναι ολόκληρη η διαπλοκή που απειλούσε με αποκαλύψεις;

Η χθεσινή και προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή συνιστά μια σημαντική ανάστροφη αφετηρία. Για τον Αλέξη Τσίπρα. Χτυπήθηκε τον Ιούλιο του 2015 στις Βρυξέλλες και η κατάρρευση του όποιου κύρους του επιταχύνεται από αυτή τη συζήτηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News