Απόψεις

Ν.Τζαβέλα: Αναγκαίο να προχωρήσουν οι επενδύσεις

Με ένα άρθρο-έκκληση προς τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Β. Ντρομπόβσκις, που επισκέπτεται την Αθήνα, εμφανίστηκε η Νίκη Τζαβέλα στo New Europe. Η κ. Τζαβέλα επισημαίνει ότι η χώρα έχει απόλυτη ανάγκη από επενδύσεις και καλεί τον κ. Ντρομπόβσκις να κάνει ότι μπορεί για να "ξεκλειδώσουν" οι ιδιωτικοποιήσεις και να προχωρήσουν οι προγραμματισμένες επενδύσεις.

Αναλυτικά, το άρθρο της κ. Τζαβέλα έχει ως εξής:

"Αυτήν την εβδομάδα, ο αντιπρόεδρος Βάλντις Ντρομπόβσκις, επισκέπτεται την Αθήνα προκειμένου «να συζητήσει την καλύτερη δυνατή εκπλήρωση των δεσμεύσεων της Ελλάδας και την εφαρμογή των επενδύσεων με ευρωπαϊκούς πόρους» (εκπρ. ΕΕ Παναγιώτης Καρβούνης).

Είναι προς το συμφέρον τόσο της Ελλάδας όσο και της ΕΕ, να χρησιμοποιηθεί η ταχεία ανάπτυξη στην Ελλάδα. Ιδιαίτερα για την Ελλάδα είναι ζήτημα επιβίωσης. Είναι δυστυχές που για τους τελευταίους 10 μήνες όλα τα σχέδια ιδιωτικοποιήσεων βρίσκονται στην αναμονή. Ένα ατέλειωτο πήγαινε-έλα μεταξύ των κρατικών λειτουργών (ΚΑΘΕ είδους) και των γενναίων επενδυτών που επιμένουν, λαμβάνει χώρα. Μην ρωτάτε το γιατί, κάθε έργο έχει και τη δική του ιστορία.  

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μπορούσε να βοηθήσει, εφόσον ενημερωνόταν για την πρόοδο αυτών των προσπαθειών ιδιωτικοποίησης που έχουν συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί ήδη από το καλοκαίρι. Για ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, θα μπορούσε να ζητήσει ένα σχετικό ενημερωτικό σημείωμα από τους επιβεβαιωμένους επενδυτές. Με τον τρόπο αυτό θα ήταν πιο αποτελεσματικός στο να αποφασίσει σε ποιες ενέργειες μπορεί να προχωρήσει προκειμένου να προσφέρει την κατάλληλη τεχνική βοήθεια, όπως συμφωνήθηκε μεταξύ της ελληνικής πλευράς και της ΕΕ. Όλοι οι Έλληνες πολίτες που αναζητούν εργασία, θα εκτιμούσαν ιδιαιτέρως κάθε του προσπάθεια για να «ξεκλειδώσει» τις επενδύσεις που βρίσκονται καθοδόν.

Ταχύτατη ανάπτυξη ει΄ναι αυτό που έχει ανάγκη επειγόντως η Ελλάδα. Αυτή θα πρέπει να είναι η πηγή των εσόδων, όχι η φορολόγηση και οι περικοπές συντάξεων και μισθών.

Αυτό το άρθρο είναι μια έκκληση προς τον αντιπρόεδρο Ντομπρόβσκις, να επικεντρωθεί σε μια ταχείας υλοποίησης τεχνική βοήθεια και τον σχετικό οδικό χάρτη για τις επενδύσεις στην Ελλάδα. Για μας τους Έλληνες είναι ο μοναδικός τρόπος να σταθούμε στα πόδια μας".

Σχόλια