Απόψεις

"Μαζί σήμερα για το αύριο και τη νέα γενιά"

Η αθέτηση από το ΣΥΡΙΖΑ όλων, μα όλων, των προεκλογικών υποσχέσεών του, όπως αυτές αποτυπώθηκαν στο πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, αλλά και των προγραμματικών δηλώσεων που έγιναν μετά τις εκλογές, σφράγισε την αναξιοπιστία του κ. Τσίπρα.

Του Βασίλη Κεγκέρογλου

Όμως, το μεγάλο θέμα για τον κ. Τσίπρα δεν είναι μόνο η αναξιοπιστία για την πολιτική εξαπάτηση των πολιτών, αλλά η ανικανότητα και η ανεπάρκεια να διαχειριστεί τα μεγάλα θέματα της χώρας. Μια ανικανότητα που οδήγησε στο τεράστιο αδιέξοδο του Ιουλίου, στην τελμάτωση της οικονομίας και στην αύξηση κατά 2 μονάδες της ανεργίας, ύστερα από δυο χρόνια συνεχούς πτώσης, και εντέλει στο νέο δάνειο.

Το 3ο μνημόνιο, που συνοδεύει το νέο δάνειο και ως προς την αναγκαιότητά του και ως προς τα μέτρα που περιλαμβάνει, είναι δημιούργημα του κ. Τσίπρα. Όμως, όλα αυτά είναι λογαριασμός 14 δισ., ο οποίος θα αυξηθεί λόγω εκλογών και τον οποίο θα πληρώσουν οι πολίτες.

Σημαντικό μέρος των πολιτών ψήφιζαν τα τελευταία χρόνια με βάση κριτήρια αντίδρασης και όχι επιλογής. Αυτό έφερε κατά τεκμήριο νέα προβλήματα, νέους μαθητευόμενους παράγοντες, νέους φόρους, που πληρώνονται ως δίδακτρα, και νέα αδιέξοδα.

Σήμερα, με την κρισιμότητα της περιόδου, χρειάζονται καθαρές επιλογές, με πολιτική λογική και ευθύνη.

Οι πιο βαριές πτυχές του μνημονίου πρέπει να επανεξεταστούν και αυτό δεν μπορεί να το κάνει ο Τσίπρας, που το υπέγραψε με τα μέτρα που ο ίδιος πρότεινε. Η αγροτική παραγωγή δεν μπορεί να σταθεί, διαλύεται με την υπερφορολόγηση Τσίπρα. Η πραγματική οικονομία θα βυθιστεί σε νέο κύκλο ύφεσης και η επιχειρηματικότητα, αντί για νέες θέσεις εργασίας, θα απολύει εργαζόμενους, με τη λογική Τσίπρα.

Οι συνταξιούχοι θα χάσουν εκτός από τη 12η και την 11η σύνταξη. Οι άνεργοι, οι νέοι δε θα έχουν καμία προοπτική. Οι εργαζόμενοι θα μπουν σε νέο κύκλο αβεβαιότητας.

Έτσι, το ΠΑΣΟΚ έχει ένα κρίσιμο ρόλο, από την επομένη των εκλογών. Να απαιτήσει την επαναδιαπραγμάτευση συγκεκριμένων πτυχών της σύμβασης και να προωθήσει το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας, τη μόνη ρεαλιστική πρόταση για να βγούμε από την κρίση.

Αυτό προϋποθέτει την εκλογική διεύρυνση του ΠΑΣΟΚ και γι' αυτό καλούμε όλους τους πολίτες, όλους όσους νιώθουν ότι πρέπει επιτέλους να αποφασίσουμε με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και της κοινωνίας, και κυρίως του μέλλοντος της νέας γενιάς.

Καλούμε τους συναγωνιστές που ξεκινήσαμε μαζί με βάση τις Αρχές της 3ης Σεπτέμβρη, που μαζί δημιουργήσαμε το κοινωνικό κράτος, που οι άλλοι δεν κατάφεραν ούτε να το διαχειριστούν, ούτε να το διαφυλάξουν. Τους πολίτες που στήριξαν τη χώρα για να πετύχει την ένταξη στην ευρωζώνη.

Όλους όσοι στάθηκαν όρθιοι τα τελευταία χρόνια, παρά τις πικρίες και τις διαφωνίες τους, και συμπορευτήκαμε στο δύσκολο αλλά αναγκαίο αγώνα να κρατηθεί η χώρα όρθια.

Καλούμε όσους καλόπιστα αναζήτησαν λύσεις σε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς, αλλά διαπίστωσαν την αναξιοπιστία τους.

Καλούμε ακόμη κι αυτούς που βλέπουν θετικά τις θέσεις και τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά στήριζαν μέχρι τώρα για διάφορους λόγους άλλους σχηματισμούς.

Καλούμε όσους ανήκουν στο 80% των πολιτών και πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Να έλθουν κοντά και να συνδράμουν στην προσπάθεια για την οικονομική ανάταξη της χώρας και την κοινωνική προστασία των αδυνάμων.

Δε ζητάμε την ψήφο και τη στήριξη για όλα τα σημαντικά που πρόσφερε το ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα και τους πολίτες, που ασφαλώς θα αξιολογηθούν και θα κριθούν από την Ιστορία.

Σήμερα καλούμε σε συμπαράταξη για να δώσουμε τον αγώνα για ανάπτυξη-απασχόληση και κοινωνική συνοχή, όλοι μαζί με το ΠΑΣΟΚ, την πολιτική σταθερά της χώρας, για να καταφέρουμε τα καλύτερα για τους πολίτες και κυρίως για τη νέα γενιά που έχει οδηγηθεί στο περιθώριο.

Σχόλια