Απόψεις

Α. Βγόντζας: "Κωμωδία ή φάρσα (;)"

Δεν ξέρω τελικά ποιος κάλεσε ποιον και πού; Ο υπουργός Εργασίας ή οι τεχνοκράτες των θεσμών; Στο υπουργείο Εργασίας ή σε κανένα υπερπολυτελές δωμάτιο του «Χίλτον»; Το μυστήριο είναι... σοβαρό! Ευτυχώς που μας το διευκρίνισαν. Εννοείται οι Έλληνες υπουργοί.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Εμείς, άλλωστε, το περιμέναμε. Είχαμε διαβάσει προσεκτικά την απόφαση της Συνόδου Κορυφής, που επαναλάμβανε τους βασικούς κανόνες συνάντησης μεταξύ εκπροσώπων, Εθνικών Αρχών και Διεθνών Οργανισμών.

Είχαμε ξοδέψει πολλή περηφάνια τόσο καιρό. Εμείς θα κλειδαμπαρωνόμασταν στα πάμπτωχα, κακόγουστα και ακάθαρτα υπουργεία μας. Και θα στέλναμε στους έξω τα νούμερα που "γουστάραμε". Και εκείνοι, στο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ και της εκλογής του ως πρώτου κόμματος, θα ήταν υποχρεωμένοι να το αποδεχτούν. Σα δεν ντρεπόμαστε!

Σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις χώρες, οι επίσημες αντιπροσωπίες συναντιώνται είτε στην έδρα των Διεθνών Οργανισμών, είτε στην έδρα του κράτους που συνομιλεί με αυτούς. Καμιά φορά. Όταν οι σχετικές συναντήσεις διοργανώνονται σε τρίτη χώρα, επιλέγεται κάποιο υπερπολυτελές ξενοδοχείο ή κάποια βίλα. Επαναλαμβάνω. Αυτό συμβαίνει στη Διεθνή Κοινότητα οπουδήποτε της γης. Μόνο εμείς επιχειρήσαμε να το κάνουμε θέμα.

Σιγά-σιγά και οι σημερινοί κυβερνώντες θα μάθουνε. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, τα μαθήματα και η βασική τους εκπαίδευση έχουν κοστίσει πολύ. Κάποιοι ξένοι παρατηρητές έχουν υπολογίσει το κόστος των μαθημάτων στα 30 δισ. ευρώ. Λυπάμαι. Είναι πολύ περισσότερο.

Για κάντε ένα λογαριασμό. Πόσο μας κοστίζουν οι τράπεζες; Κάθε μέρα παραπάνω. Μέχρι στιγμής έχουν κοστίσει πάνω από τα 20 δισ. για να σταθούν στα πόδια τους. Χθες διά μέσω του Χρηματιστηρίου χάθηκαν άλλα 8 δισ. Και για υπολογίστε το Ακαθάριστο Εθνικό Εισόδημα που χάθηκε από επιπολαιότητες και ατζαμοσύνες.

Κωμωδία; Φάρσα; Φαρσοκωμωδία!

Σχόλια