Απόψεις

Η εθνική μοίρα είναι η κοινή μας μοίρα!

Τα τελευταία πέντε χρόνια, και ακόμη πιο έντονα τις τελευταίες ημέρες, δοκιμάστηκαν η ευγένειά μας, ο προσωπικός μας πολιτισμός και η πολιτική νοημοσύνη μας. Και ενώ η οικονομική δίνη στην οποία έχει περιπέσει η χώρα μας γίνεται όλο και πιο ασφυκτική, η ελπίδα για καλύτερες μέρες, ή έστω για μια κάποια σταθερότητα, ακούει σε ένα όνομα: ομόνοια.

Της Αθηνάς Σπανάκη *

Κάτι που ασφαλώς θα έπρεπε να είχαμε την ωριμότητα και τα αντανακλαστικά ως έθνος να επιδείξουμε από την αρχή αυτής της τρομακτικής οικονομικής κρίσης. Δεν είχαμε - πόσω μάλλον τώρα - την πολυτέλεια για ελαφριά αντιπολίτευση, λαϊκισμό και διαιρέσεις.  

Από το Κοινοβούλιο έως την Αυτοδιοίκηση, σε όλες τις βαθμίδες της πολιτικής και πολιτειακής οργάνωσης, είναι μονόδρομος να είμαστε όλοι μαζί, όλοι ενωμένοι, ώστε να ξανασταθεί η χώρα στα πόδια της. Έστω και αργά, εθνική συνεννόηση λοιπόν!

Είναι, νομίζω, αναντίρρητο ότι η συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων επιζητά δικαιοσύνη στην κατανομή των οικονομικών βαρών, ενώ παράλληλα αισθάνεται ασφαλής εντός του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Αυτά τα δύο στοιχεία δίνουν τη βάση για την κοινή εθνική μας προσπάθεια από εδώ και πέρα...

Επίσης, είναι βέβαιο ότι, όπως και εάν εξελιχθούν τα πράγματα για τη χώρα μας, όλο και μεγαλύτερο τμήμα πληθυσμού θα στρέφεται στις κοινωνικές δομές για να επιβιώσει. Εμείς, στο Δήμο Ηρακλείου, εδώ και ένα χρόνο αγωνιζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας και παρά τις αντιξοότητες - περιορισμένη χρηματοδότηση και συρρικνωμένο προσωπικό - για να ενισχύσουμε τις υπάρχουσες δομές, να δημιουργήσουμε νέες και να συντονίσουμε το δίκτυο εθελοντών.

Έχοντας ως αντιδήμαρχος την ευθύνη της Κοινωνικής Πολιτικής, αντιλαμβάνομαι πόσο καθοριστική θα είναι από εδώ και πέρα η λειτουργία των κοινωνικών δομών του Δήμου, προκειμένου η βοήθεια, σε υλικό και ψυχολογικό επίπεδο, να φτάνει σε όσους τη χρειάζονται. Γι' αυτό θα χρειαστεί η μέγιστη συνεργασία και ομόνοια από όλους μας, Δήμο Ηρακλείου και εθελοντές. Ήδη, μέχρι σήμερα, σε αρκετές προσπάθειές μας είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση και την άψογη συνεργασία με το μεγαλύτερο τμήμα της δημοτικής αντιπολίτευσης, γεγονός που καταδεικνύει ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ηρακλείου έχουν αρθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Αυτή η σύμπνοια πρέπει να διατρέχει όλους εμάς, διότι η εθνική μοίρα είναι η κοινή μας μοίρα!

* Η κ. Αθηνά Σπανάκη είναι αντιδήμαρχος Ηρακλείου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια