default-image

"Υπάρχουν και άλλα λιμάνια"

Απόψεις
"Υπάρχουν και άλλα λιμάνια"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υπάρχουν και άλλα λιμάνια». Αυτά δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Αγία Πετρούπολη. Ήταν σαφές το μήνυμα που ήθελε να στείλει στους δυτικούς: «Μπορώ να ζητήσω προστασία μακριά από σας».

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Δεν ξέρω αν ήταν η πιο κατάλληλη στιγμή για να στείλει αυτό το μήνυμα με αυτό το περιεχόμενο. Μάλλον ατύχησε. Για ένα πολύ απλό λόγο. Δεν υπολόγισε την αυξανόμενη επιρροή των δυνάμεων στην Ευρώπη που θέλουν ζωηρά την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Οι ώρες είναι τραγικά δύσκολες. Δεν έχουμε πια και τόσους πολλούς φίλους. Μάλλον είμαστε μόνοι μας. Ούτε καν η Κύπρος είναι μαζί μας. Και οι "συμμαχίες του Νότου" κατέρρευσαν προτού καν συγκροτηθούν.  

Ποιο είναι το μοναδικό μας όπλο;

Η δική μας ολική καταστροφή θα προκαλέσει και κάποια ζημιά σε αυτούς. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Ο κίνδυνος να επικρατήσει σε ολόκληρη τη χώρα η απόλυτη φτώχια και η απόλυτη καταστροφή δεν είναι ανύπαρκτος. Τι να τις κάνω τις κόκκινες γραμμές των συντρόφων όταν η μοναδική κόκκινη γραμμή δεν είναι άλλη από εκείνη της σωτηρίας της πατρίδας.

Είναι δραματικό αυτό που συμβαίνει. Το πολιτικό σύστημα παραπαίει. Με κύρια ευθύνη της κυβέρνησης. Η χώρα δεν κυβερνάται. Τάσεις και γκρουπούσκουλα προκαλούν ιδεολογική σύγχυση. Και επιτρέπουν την εμφάνιση ενός αριστερού μακαρθισμού.

Να διωχθούν οι πάντες. Όσοι δε συμφωνούν μαζί μας. Να σπιλωθούν οι πάντες. Όσοι έχουν μια άλλη πρόταση. Να φιμωθούν οι πάντες. Όσοι δε μας συμφέρουν.

Τρόμαξαν με τον κόσμο που μαζεύτηκε στην πλατεία Συντάγματος το απόγευμα της Πέμπτης. Ήταν πολλαπλάσιος από εκείνον της προηγούμενης ημέρας. Και άλλος μεν ζήτησε να ληφθούν μέτρα εκδίκησης και άλλος εκφώνησε λόγια απαξίωσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News