default-image

ΟΦΗ: Στη νέα προσπάθεια δεν πρέπει να περισσεύει κανείς

Ποδόσφαιρο
ΟΦΗ: Στη νέα προσπάθεια δεν πρέπει να περισσεύει κανείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Παρακολουθούμε τα γραφόμενα αλλά και τις ανακοινώσεις που αφορούν το ενδιαφέρον που έχουν εκδηλώσει μεμονωμένα άτομα ή άτομα στοιχιζόμενα πίσω από 7άδες ή τετράδες ή τριάδες για την αυριανή ημέρα του ποδοσφαιρικού τμήματος του ΟΦΗ.

Παρακολουθούμε την προσπάθεια των γύρω-γύρω να μειώσουν και να λοιδορήσουν καθετί που δεν αρέσει ή δεν εξυπηρετεί τα όποια αρχικά σχέδια ακόμη, τα οποία θεωρούμε καλοπροαίρετα.

Πριν από λίγες ημέρες διατυπώσαμε κάποιες σκέψεις με αφορμή την αυθόρμητη και ομολογουμένως ενθαρρυντική πρωτοβουλία για τη δημιουργία της 7άδας. Προείδαμε το διακαή πόθο κάποιων, που ασφαλώς κρύβονται πίσω από ηχηρά και αξιόπιστα ονόματα, να προλάβουν τις εξελίξεις ώστε να μπούνε στο παιχνίδι της επόμενης μέρας, προσδοκώντας προσωπικά οφέλη είτε σε κοινωνικό, είτε σε οικονομικό επίπεδο, και με "όχημα" κάποια από τα καταξιωμένα στην ηρακλειώτικη και εν γένει κρητική κοινωνία ονόματα.

Κι ας κρύβονται πίσω από πομπώδεις εκφράσεις, ότι διέπονται από αγνά μόνο φίλαθλα συναισθήματα προς την πάλαι ποτέ κραταιά ΠΑΕ. Γιατί παρθενογενέσεις, ακόμα και στο χώρο του ποδοσφαίρου, δεν υπάρχουν. Όλα γίνονται για ένα λόγο, εύκολα ή δύσκολα εμφανή. Ένα έμπειρο μάτι, όχι απαραίτητα δημοσιογραφικό,  το βλέπει... (στα παραπάνω δεν υπάρχει ίχνος υπαινιγμού προς πρόσωπα από τους επτά, να το ξεκαθαρίσουμε).

Εκφράσαμε την άποψή μας για το πώς πρέπει να κινηθεί ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ με γνώμονα το συμφέρον και μόνο του ποδοσφαιρικού τμήματος. Γνωρίζουμε ή μάθαμε ότι κάποιους ενοχλήσαμε γιατί τολμήσαμε σε άρθρα άποψης και γνώμης να διατυπώσουμε τη δική μας θέση για τον ΟΦΗ όλων μας. Απλώς εκφράσαμε την άποψή μας, όπως κάνανε και εγγράφως μάλιστα κάποιοι από τους αθέατους αλλά ολοφάνερους υποστηρικτές του πλάνου Σερπετσιδάκη. Γιατί περί αυτού πρόκειται.

Και δεν πέρασαν πολλές ημέρες, όταν κάποια από τα γεγονότα που ακολούθησαν, αν δεν κάνουμε λάθος, άρχισαν να μας δικαιώνουν.

Η κατ' ευφημισμό "ανοικτή" σε πρόσωπα 7άδα, μόλις παρουσιάζονται άλλα άτομα, εμφανίζεται είτε να τα απορρίπτει, είτε στην καλύτερη περίπτωση να τα εξετάζει με ανεξήγητη συστολή. Ο Ερασιτέχνης δεν απορρίπτει, αλλά και δε δείχνει να ενθαρρύνει κάθε άλλη προσπάθεια και, παρά το προσκλητήριο που απηύθυνε σε όλους τους Κρητικούς επιχειρηματίες να συμβάλουν στην ενίσχυση του ΟΦΗ, δείχνει να μην το πιστεύει. Οι προθέσεις για ευρεία συστράτευση ήταν μάλλον για εξωτερική κατανάλωση των ανυποψίαστων φιλάθλων.

Στο εσωτερικό, από ό,τι φαίνεται, όλα έχουν δρομολογηθεί και δε χωρούνε αντιρρήσεις σε ό,τι "αυθόρμητα" έχει σχεδιαστεί για την επόμενη μέρα του ιστορικού σωματείου.

Ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ φαίνεται είτε ανήμπορος, είτε συμμέτοχος στις διεργασίες που γίνονται. "Νίπτει τας χείρας" του, ενώ ταυτόχρονα φαίνεται να κλείνει το μάτι προς μια μόνο κατεύθυνση.

Τα φίλα προσκείμενα Μέσα επιστρατεύουν τους γνωστούς πρόθυμους για να αγνοήσουν, αμαυρώσουν ή να μειώσουν κάθε άλλη προσπάθεια ή επιθυμία όσων πιθανά θα χαλάσουν τα σχέδιά τους. Γνωστή η τακτική, αλλά δυστυχώς μόνο όσων έχουν συμφέρον. Και μόνο αυτών.

Η ιστορία αυτή των τεσσάρων, που εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν από κοινού στην προσπάθεια των επτά, και η εκ των προτέρων απόρριψή της - όπως φοβόμαστε ότι θα απορριφθεί και κάθε άλλη προσπάθεια που δε θα είναι της αρεσκείας τους - δικαιώνει τις απόψεις που πριν λίγες ημέρες δημόσια εκφράσαμε.

Η ευθύνη του Ερασιτέχνη πολύ μεγάλη, ακόμα και σε αυτήν τη διεργασία, αφού αυτός είναι που θα έπρεπε να έχει βάλει τους κανόνες του παιγνιδιού και να δρομολογήσει τις εξελίξεις.

Γιατί καμιά από τις δυνάμεις που θέλει και μπορεί να βοηθήσει δεν πρέπει να αποκλειστεί πριν ακόμα ακουστούν οι προθέσεις της.

Γιατί οι αποκλεισμοί στην προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΟΦΗ συνειρμικά μας οδηγούν πάλι στις σκέψεις ενός κλειστού κλαμπ με ιδιοτέλεια, ακόμα και πριν να ξεκινήσει. Δεν αξίζει στον ΟΦΗ και φυσικά δεν αξίζει στην ίδια την ομάδα των επτά ένας τέτοιος χαρακτηρισμός, από τη στιγμή που ξεκίνησαν αυτήν την προσπάθεια με τις πιο αγαθές προθέσεις. Ο ποδοσφαιρικός ΟΦΗ είναι ιδέα και ιστορία και όσοι παραμονεύουν το ξέρουν καλά. Γι' αυτό είναι καθήκον του Ερασιτέχνη και μέλημα των 7, των 4 ή όποιων άλλων να καταστήσουν σαφές ότι δε θα επιτρέψουν σε κανέναν να παίξει στις πλάτες της ομάδας και του κόσμου της.

Εμείς και πάλι ευχόμαστε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το ιστορικό σωματείο της πόλης μας. Το βάρος των επιλογών βαρύνει τον Ερασιτέχνη, που πρέπει να λειτουργήσει χωρίς αποκλεισμούς, υποσχέσεις ή υποχρεώσεις ή ακόμα και πολιτικές ή προσωπικές φιλίες.

Στην προσπάθεια αυτή δεν πρέπει να περισσεύει κανείς. Πραγματικά παρακολουθούμε και περιμένουμε με ιδιαίτερη αγωνία τις εξελίξεις.

Και θέλουμε να είναι αυτές που αρμόζουν στο ιστορικό σωματείο του ΟΦΗ!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News