Απόψεις

Λίμνη θανάτου, μίσους και ρατσισμού η Μεσόγειος

Άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων. Το καΐκι στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα, που μετέφερε από 700 έως 900 οικονομικούς μετανάστες και πρόσφυγες-λαθρομετανάστες, σύμφωνα με ελληνικά πολιτικά κόμματα και αρκετούς συμπολίτες μας, αναποδογύρισε. Ανάλογη εικόνα χθες στη Ρόδο με ιστιοφόρο δουλεμπορικό με εκατοντάδες Σύριους και μία πεντάδα νεκρούς, ανάμεσά τους και ένα τετράχρονο.

Του Γιώργου Σαχίνη

Φευ, είπαμε, όσο πνίγονται στη Μεσόγειο είναι "ψυχές", μόλις και το μικρό δαχτυλάκι τους ακουμπήσει στις ακτογραμμές μας είναι λαθρομετανάστες, που θα μας πάρουν τις δουλειές - που δεν υπάρχουν - και θα απειλήσουν την ασφάλειά μας. Όσο τα κεφάλια τους πέφτουν από φανατικούς σε Ανατολή και Αφρική είναι φρίκη, αλλά όταν πλησιάζουν τις ακτές μας είναι... πρόβλημα. Ο πόνος ψυχής του καναπέ είναι ο πλέον ασφαλής ανθρωπισμός μας. Η Λαμπεντούζα είναι ένα μικρό νησί μεταξύ της Σικελίας και της Τυνησίας. Η Λαμπεντούζα είναι ένα νησί που ανήκει στην Ε.Ε. Η Ε.Ε. με τη σειρά της ανήκει στους τραπεζίτες της και στα γνωστά συμφέροντα των ελίτ του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Τσίπρας και Ρέντζι απαίτησαν και πέτυχαν την έκτακτη σύγκληση Eurogroup για το φλέγον ζήτημα της μετανάστευσης. Όμορφα πράγματα, ξαναειπωμένα και ατελέσφορα.

Ο θάνατος θα συνεχίσει το έργο του στη Μεσόγειο. Λίμνη θανάτου, μίσους και ρατσισμού πια η λατρευτή θάλασσα.

Μα μην ανησυχείτε, η Ε.Ε. θα δώσει τη λύση στο τρομακτικό αυτό ανθρωπιστικό πρόβλημα.

Ναι, η Ε.Ε. που θέσπισε τις συνθήκες "Δουβλίνο 1 & 2", παραβιάζοντας τις βασικές αρχές του ΟΗΕ για τις διαδικασίες παροχής ασύλου στους πρόσφυγες.

Ναι, η Ε.Ε. που διέταξε και συνέβαλε στη διάλυση και στους εμφύλιους πολέμους στη Λιβύη, στη Συρία και στο Ιράκ.

Από την Ε.Ε. που χρηματοδοτεί τον εμφύλιο σπαραγμό και τις πάσης φύσεως πολεμικές συγκρούσεις στην υποσαχάρια Αφρική, στο Μάλι, στο Νίγηρα κι αλλού.

Γεμίζουν τα πλοιάρια απελπισμένους και η Μεσόγειος "Τιτανικούς" με αθώα, φτωχά θύματα.

Μα κάντε υπομονή και κουράγιο, η Ε.Ε. θα βρει τη λύση στο πρόβλημα αυτό.

Θα φτιάξει καινούργια στρατόπεδα συγκέντρωσης όχι μονάχα στις ευρωπαϊκές χώρες υποδοχής - Ιταλία, Ελλάδα, Μάλτα, Ισπανία - αλλά και στις απέναντι ακτές της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.

Αυτά είναι τα σχέδιά τους. Στα χνάρια των παλαιστινιακών καταυλισμών θα δημιουργήσουν υποστηριζόμενα από την Ε.Ε. γκέτο σε Συρία, Τουρκία, Λίβανο, Τυνησία, Λιβύη, Αίγυπτο, Μαρόκο. Εκεί θα στοιβάξουν σε πρώτη φάση τους φτωχούς και κατατρεγμένους του κόσμου αυτού. Εκεί θα επιδιώξουν να γίνονται οι έλεγχοι των εγγράφων. Εκεί νομίζουν ότι θα ελέγξουν τη μετακίνηση των ρημαγμένων από τη φτώχια και τον πόλεμο πληθυσμών.

Φυσικά, τίποτα δεν πρόκειται να πετύχουν.

Κι όσο αυτοί θα κανονίζουν τα δικά τους, μαζί και τους τρόπους να βάλουν πόδι στα νότια και ανατολικά παράλια της Μεσογείου, στη χώρα μας θα μεγαλώνει το κύμα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς.

Την προηγούμενη βδομάδα, τηλεπερσόνα - μέσω της οποίας ενημερώνεται ο ελληνικός λαός - επιτέθηκε στη δήμαρχο της Τήλου, κατηγορώντας την πως φροντίζει τους μετανάστες που ξεβράζει το κύμα στο νησί της. Έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει πως η ανθρωπιστική συμπεριφορά των κατοίκων του μικρού αιγαιοπελαγίτικου νησιού έλκει τους μετανάστες στο νησί και κατά επέκταση στην Ελλάδα.

Επειδή έχω σιχαθεί να ακούω τη φράση πως «ο Έλληνας δεν είναι ρατσιστής» και πως η οικονομική κρίση είναι η αιτία της ανόδου του φασισμού και του ρατσισμού στην ελληνική κοινωνία, θα σταθώ μονάχα στην περίοδο που οι αγελάδες ήταν παχιές και κατεβάζανε πολύ γάλα. Από το 2000 ως το 2008 τη χώρα πλημμύρισαν οικονομικοί μετανάστες από την Αφρική και την ινδική υπο-ήπειρο.

Αντιμετώπισαν το ρατσισμό, την προκατάληψη και την εκμετάλλευση από τους ντόπιους. Κανείς από τους ανθρώπους αυτούς δεν κρίθηκε ικανός και κατάλληλος να εργαστεί ως οδηγός ταξί ή λεωφορείου, ως νοσηλευτής ή ως σερβιτόρος. Εργάτης-δούλος στα φραουλο-χώραφα της Ηλείας, ζητιάνος στα φανάρια της Αττικής να καθαρίζει τζάμια, μάγειρας και άνθρωπος για όλες τις δουλειές, καλά κρυμμένος στις πίσω κουζίνες των καθωσπρέπει εστιατορίων, στα βενζινάδικα και όπου αλλού υπάρχει ανάγκη για φθηνή κι αδήλωτη εργασία.

Φυσικά, κανένας σεβασμός στις θρησκευτικές πεποιθήσεις των ανθρώπων αυτών. Καμία μέριμνα για τα παιδιά τους.

Καμία ουσιαστική προσπάθεια για τον επαναπατρισμό όσων ήθελαν να γυρίσουν πίσω.

Κανένα μέτρο για την πρόληψη της μετανάστευσης για λόγους οικονομικούς με εκστρατείες ενημέρωσης των ανθρώπων αυτών στις χώρες τους για τους περιορισμούς που δημιουργεί το Δουβλίνο. Να ενημερωθούν ότι το ταξίδι δεν είναι για την κεντρική και δυτική Ευρώπη αλλά για την Ελλάδα. Να μάθουν για τις συνθήκες ζωής των συμπατριωτών τους στην όμορφη Ελλάδα.

Την εποχή της πλαστής ελληνικής ευμάρειας, η "πατρίδα" χρειαζόταν τους "μαύρους" με τον τρόπο που χρειαζόταν παλαιότερα τους "Αλβανούς".

Μετά, με την κρίση, ήρθαν κι... οι μέλισσες και οι διαπιστώσεις πως «ο τόπος μας δε χωρά άλλους λαθρομετανάστες» και πως «αλλοιώνονται τα πολιτισμικά μας χαρακτηριστικά».

Όλοι βλέπουν πια τα προβλήματα. Όλοι αγωνιούν για την απειλή που αντιπροσωπεύουν αυτοί οι ξένοι για την Ελλάδα "μας", για τον πολιτισμό "μας".

Είναι οι ίδιοι που έδιωξαν χιλιάδες νέους και νέες στο εξωτερικό. Είναι οι ίδιοι που έριξαν τον αριθμό των γεννήσεων πιο κάτω από κάθε στιγμή της ιστορίας μας. Είναι οι δολοφόνοι της φυλής μας εκείνοι που αγωνιούν για την καθαρότητά της. Και δυστυχώς, βρίσκονται παντού και όχι μόνο εντός της Χρυσής Αυγής.

Το δεύτερο που θα ήθελα να τους επισημάνω είναι πως η απόσταση μεταξύ του "νόμιμου" και του "μη-νόμιμου" είναι πολύ μικρή.

Για παράδειγμα, αν η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη και την Ε.Ε., οι Έλληνες γινόμαστε από την μια μέρα στην άλλη "μη-νόμιμοι" οικονομικοί μετανάστες ή "λαθρομετανάστες" κατά τον Άδωνι.

Πάντως, η κοινωνία μας - όσο περνά ο καιρός - αρχίζει να γίνεται περισσότερο αποκρουστική για τους έξω και αυτό θα έπρεπε να μας ανησυχεί πολύ, γιατί δεν είναι το αποτέλεσμα μιας άθλιας προπαγάνδας, όπως πολλοί θα θέλαμε.

Ξεκίνησε μια δίκη μελών του νεοναζιστικού κόμματος - που ελπίζω να μην εξελιχθεί σε παρωδία - και την ίδια στιγμή η κοινωνία ως σύνολο ξερνάει μίσος για όσους ως πρόσφυγες φτάνουν στα μέρη μας για να γλιτώσουν από το θάνατο και την καταπίεση. Χθες άρχισε για να διακοπεί η δίκη για κάποιες από τις ρατσιστικές επιθέσεις που αποδίδονται στη Χ.Α. με εγκληματικά αποτελέσματα.

Αναμένονται καταδίκες για τους δολοφόνους αυτούς. Καμία καταδίκη, όμως, για τα "χαμόγελα", για τα "καλά τους κάνανε".

ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ

Η ελληνική κοινωνία αγωνιά...

Η ελληνική κοινωνία δεν είναι ρατσιστική... Η ελληνική κοινωνία αγωνιά... Μετανάστες και πρόσφυγες δε θα σταματήσουν να έρχονται κατά χιλιάδες στην Ευρώπη, αν δε σταματήσουν οι πόλεμοι στις χώρες τους. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Η Ευρώπη είναι ρατσιστική. Δεν είναι ρατσιστική μόνο απέναντι σε Αφρικανούς και Άραβες. Υπάρχει ρατσισμός και ανάμεσα στους λαούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αποκρουστική. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι με τις αγορές, δεν είναι με τους ανθρώπους.

Η Ελλάδα έχει παγιδευτεί μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Παγιδευτήκαμε ανάμεσα στις χώρες που γέννησαν το φασισμό και την αποικιοκρατία, και αναρωτιόμαστε τι πάει στραβά. Έλα ντε, τι πάει; Η ελληνική κοινωνία είναι παγιδευμένη. Και δεν είναι η μόνη. Τo θέμα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς δεν είναι ένα ελληνικό θέμα. Είναι ένα παγκόσμιο θέμα. Όσο εξαντλείται σε πλάνα σοκ στη Σάμο, τη Ρόδο, την Κρήτη και τη Λαμπεντούζα, πολύ φοβάμαι ότι ο "ζουρλομανδύας" των θεσμών απλά θα περνάει την ώρα του σε Συνόδους Κορυφής.

Σχόλια