Απόψεις

Θα τα βρούμε! Ναι, θα τα βρούμε!

Είμαι πολύ διστακτικός να δεχτώ την περιγραφή των γεγονότων από τα ελληνικά ΜΜΕ. Διαβάζεις ξένες εφημερίδες από όλο τον κόσμο. Και αποκτάς μια άλλη εικόνα και οσμή της πραγματικότητας. Ανοίγεις ένα οποιοδήποτε ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι και γεμίζεις περηφάνια. Τα λόγια τα δικά μας είναι δυνατά. Και μετά βίας ακούς να ψελλίζουν κάτι διαφορετικό οι ηγέτες όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Του Αντώνη Ν. Βγόντζα

Είναι εύκολη η εναλλαγή στις τηλεοπτικές συχνότητες αν θες να ακούσεις κάτι διαφορετικό από οποιοδήποτε ευρωπαϊκό ή άλλο κανάλι.

Με τους Ρώσους είμαστε φίλοι! Με οποιοδήποτε καθεστώς. Αυτοί θα μας απελευθερώσουν από τους Ευρωπαίους κερδοσκόπους. Μόνο που μια παράγραφος από μια δήλωση Ρώσου αξιωματούχου παραλείπεται. Αυτή ειδικά με την οποία μας υπόσχεται να μας δανείσει... ρούβλια!

Πιο τρανή απόδειξη για όλα αυτά δεν είναι παρά η περιγραφή τού τι συνέβη στο Eurogroup της Τετάρτης. Και ο ελληνικός Τύπος παραδέχεται ότι κανείς δε συμφώνησε μαζί μας. Τότε όλη αυτή η πολυδιαφημισμένη περιοδεία του υπουργού των Οικονομικών και των συν αυτώ τι πρακτικό νόημα είχε; Αν ήσαν αληθή τα εξαιρετικά λόγια με τα οποία τον υποδέχτηκαν οι ομόλογοί του, τότε όλο αυτό γιατί δε μεταφράστηκε σε υποστήριξη στο Eurogroup;

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Eurogroup συμφώνησαν στην έναρξη της τεχνικής επεξεργασίας για την τεκμηρίωση της απόφασης του Eurogroup της επόμενης Δευτέρας. Δεν ξέρω το περιεχόμενο της τεχνικής επεξεργασίας. Δεν ξέρω αν έχει πρακτικό περιεχόμενο τα νέα βαφτίσια της "τρόικας". Δεν ξέρω αν θα αντικατασταθεί η παράταση με κάποιον άλλο ρόλο που θα έχει διαφορετικό περιεχόμενο.

Ένα ξέρω, θα τα βρούμε! Ναι, θα τα βρούμε!

Σχόλια