Πώς να φτιάξετε τη μέρα των γύρω σας - Αυτές είναι οι 9 μαγικές φράσεις

Ψυχολογία
Πώς να φτιάξετε τη μέρα των γύρω σας - Αυτές είναι οι 9 μαγικές φράσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εννέα μικρές φράσεις που μπορείτε να πείτε για να ομορφύνετε αμέσως τη μέρα κάποιου

Πολλές φορές, η καθημερινότητά μας μπορεί να είναι τόσο πιεσμένη ώστε δεν έχουμε χρόνο ή διάθεση να σκεφτούμε πώς νιώθουν οι άλλοι γύρω μας. Οι περισσότεροι υποτιμούμε πόσο χαρούμενο μπορεί να κάνει τον συνομιλητή μας ένα απλό κομπλιμέντο. Οι μικρές πράξεις καλοσύνης μπορεί να έχουν μεγάλο αντίκτυπο.

Η Stephanie Harrison, ομιλήτρια, συγγραφέας και ιδρύτρια του The New Happy, ενός οργανισμού που προωθεί μια νέα φιλοσοφία ευτυχίας, γράφει στο CNBC τις εννέα μικρές φράσεις που μπορείτε να πείτε για να ομορφύνετε αμέσως τη μέρα κάποιου:

  1. «Είμαι περήφανος για σένα»

Συνήθως φυλάμε αυτή τη φράση για τα μεγάλα επιτεύγματα, όπως μια προαγωγή ή μια αποφοίτηση. Αλλά όλοι οι άνθρωποι ξυπνούν κάθε μέρα και προσπαθούν να πετύχουν τους στόχους τους και να ξεπεράσουν τις προκλήσεις που έχουν μπροστά τους.

Επομένως, υπάρχουν πολλά που μπορείτε να γιορτάσετε:

– Όταν κάνουν πρόοδο (π.χ. δουλεύουν σε ένα δύσκολο έργο ή κρατούν μια καλή συνήθεια για μερικές μέρες).

– Όταν δοκιμάζουν κάτι για πρώτη φορά (π.χ. ένα άθλημα ή ένα διαδικτυακό μάθημα).

– Όταν δείχνουν καλό χαρακτήρα (π.χ. μιλούν με ειλικρίνεια ή ενεργούν με συμπόνια).

  1. «Βλέπω τα πλεονεκτήματά σου»

Ο καθένας έχει μοναδικά πλεονεκτήματα, αλλά μπορεί να μην ξέρει ποια είναι αυτά. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι χρησιμοποιούν τα ισχυρά στοιχεία τους έχουν μια πιο ευτυχισμένη ζωή.

Επομένως, προσπαθήστε να μιλήσετε στους άλλους για τα πράγματα στα οποία είναι καλοί. Και να είστε όσο πιο συγκεκριμένοι μπορείτε.

Μερικά παραδείγματα:

– Σε έναν συνάδελφο, μπορείτε να πείτε «ήσουν τόσο υπομονετικός καθώς εξηγούσες στον πελάτη στο συμβόλαιο και απαντούσες σε όλες τις ερωτήσεις του».

– Σε έναν φίλο, μπορείτε να πείτε «με κάνεις πάντα να γελάω, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές».

– Σε έναν προϊστάμενο μπορείτε να πείτε «η σαφής παρουσίασή σας με βοήθησε να κατανοήσω καλύτερα τη στρατηγική της εταιρείας μας».

  1. «Πες μου περισσότερα γι’ αυτό»

Ένα πράγμα που σίγουρα θα φτιάξει τη μέρα κάποιου είναι να του ζητήσετε να σας πει περισσότερα για τα ενδιαφέροντά του, τα συναισθήματα ή τις εμπειρίες του.

Για να ενθαρρύνετε τους άλλους να ανοιχτούν φροντίστε:

– Να μάθετε τι είναι σημαντικό για αυτούς.

– Όταν τους έχει συμβεί κάτι, ζητήστε τους να εξηγήσουν αναλυτικά την εμπειρία τους.

– Προσκαλέστε τους να εμβαθύνουν και να μοιραστούν την άποψή τους.

  1. «Σε αγαπώ όπως είσαι»

Οι άνθρωποι έχουν μια βαθιά ανάγκη να αισθάνονται αποδεκτοί και αγαπητοί. Είναι σημαντικό να τους υπενθυμίζουμε ότι είναι υπέροχοι – όχι μόνο για αυτό που κάνουν, αλλά για το ποιοι είναι.

Πώς να το πείτε αυτό;

– Σε έναν υφιστάμενο: «Νιώθω τυχερός που είσαι στην ομάδα μας».

– Σε έναν συνάδελφο: «Σε θαυμάζω».

– Σε έναν φίλο: «Μου αρέσει να περνάω χρόνο μαζί σου».

  1. «Σου είμαι ευγνώμων»

Οι εκφράσεις ευγνωμοσύνης ξεκινούν ένα θετικό ανοδικό σπιράλ. Η ευγνωμοσύνη μεταμορφώνει ακόμη και την εργασιακή κουλτούρα μειώνοντας την κακή συμπεριφορά στις ομάδες.

Πώς να το εκφράσετε;

– Σε έναν σύντροφο: «Σε ευχαριστώ που μαγείρεψες απόψε για να ξεκουραστώ».

– Σε έναν υφιστάμενο: «Ευχαριστώ για τα σχόλιά σου σε εκείνη τη συνάντηση».

– Σε έναν φίλο: «Σε ευχαριστώ για το τηλεφώνημά σου. Οι συμβουλές σου με βοήθησαν πραγματικά».

  1. «Κάνεις τη διαφορά»

Το να έχεις έναν σκοπό στη ζωή φέρνει μεγαλύτερη ικανοποίηση και καλύτερη υγεία. Όμως καθώς αυτό είναι ένας μακροπρόθεσμος στόχος, πολύ συχνά οι άνθρωποι αποθαρρύνονται στην πορεία.

Δώστε κίνητρο στους άλλους, υπενθυμίζοντάς τους το καλό που κάνουν. Μπορείτε για παράδειγμα να πείτε: «Είδες πώς αυτός ο πελάτης έφυγε με ένα πλατύ χαμόγελο στα χείλη;».

  1. «Με εμπνέεις»

Ποιος σας εμπνέει τον τελευταίο καιρό; Του το έχετε πει; Έχουμε την τάση να κρατάμε αυτά τα συναισθήματα για τον εαυτό μας, αλλά φανταστείτε πόσο σημαντικό θα ήταν για κάποιον να το ακούσει. 

  1. «Μπορείς να το κάνεις»

Όλοι δυσκολευόμαστε να αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση, ειδικά όταν δοκιμάζουμε νέα πράγματα. Αυτό που χρειαζόμαστε εκείνες τις στιγμές είναι την πεποίθηση ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια πρόκληση με επιτυχία.

Πώς να ενισχύσετε την αυτοπεποίθηση των άλλων;

– Θυμίστε τους τις προηγούμενες επιτυχίες τους: «Πέρασες εκείνη τη δύσκολη στιγμή στη δουλειά πριν από μερικά χρόνια και ξέρω ότι μπορείς να το ξανακάνεις».

– Βοηθήστε τους να δουν το εμπόδιο σαν μια πρόκληση: «Αυτή είναι μια ευκαιρία να δείξεις τις απίστευτες δεξιότητές σου στη δράση».

– Υπενθυμίστε τους μια πρόσφατη νίκη τους: «Έκανες απίστευτη δουλειά με τη χθεσινή παρουσίαση. Ξέρω ότι μπορείς να το ξανακάνεις για αυτό το πιο δύσκολο project».

  1. «Μου άλλαξες τη ζωή»

Σκεφτείτε κάποιον που είχε μεγάλη επίδραση στη ζωή σας, αλλά ποτέ δεν τον ευχαριστήσατε όπως έπρεπε. Ίσως ήταν ένας δάσκαλος που σας βοήθησε να κατακτήσετε ένα αντικείμενο ή ένας μέντορας στην πρώτη σας δουλειά.

Τηλεφωνήστε τους, στείλτε τους ένα σημείωμα ή επισκεφτείτε τους για να τους πείτε πώς η υποστήριξή τους άλλαξε τη ζωή σας.

Πηγή: moneyreview.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News