Η 17η νοσηλευτική ημερίδα με τίτλο «Η Μέριμνα για την Ευημερία των Νοσηλευτών Επιδρά Θετικά στην Υγειονομική Περίθαλψη των Ασθενών» πραγματοποιήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου στο αμφιθέατρο «Υποπτεράρχου Ευαγγελίας Ανδρεαδάκη» του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.
Την έναρξη κήρυξε ο υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αντιπτέραρχος (Ι) Βασίλειος Μπρούμας, ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΑ, αντιπτέραρχου (Ι) Δημοσθένη Γρηγοριάδη.
Χαιρετισμούς απηύθυναν η διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, ταξίαρχος (ΥΝ) Αθηνά Καρυδάκη, και ο πρόεδρος του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ, καθηγητής Παύλος Μυριανθέας. Η θεματολογία επικεντρώθηκε στην επαγγελματική ευημερία των νοσηλευτών, αναδεικνύοντας τόσο τις σύγχρονες προκλήσεις όσο και τις δυνατότητες ενδυνάμωσης του ρόλου τους στο ελληνικό σύστημα υγείας.
Η ημερίδα τόνισε τη σημασία της στρατηγικής διαχείρισης των πόρων, της συνεχιζόμενης επαγγελματικής ανάπτυξης και της νομικής γνώσης ως εργαλεία για την επαγγελματική ασφάλεια και αυτονομία.
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη διαχείριση του εργασιακού στρες, στην αυτοφροντίδα και στην ανάπτυξη ψυχικής ανθεκτικότητας.
► Διαβάστε επίσης: ΑΚΚΕΛ: «Η Ελλάδα δεν θα γίνει εργαστήριο προσωπικών θεωριών» για την υγεία των ζώων
Η ενσυνειδητότητα, σε ατομικό και ηγετικό επίπεδο, μαζί με πρακτικές από ευρωπαϊκά συστήματα υγείας, παρουσιάστηκαν ως αποτελεσματικά μέτρα για τη βελτίωση της ευημερίας των νοσηλευτών.
Στόχος της διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας ήταν να αναδείξει την επένδυση στην ευημερία των νοσηλευτών ως προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα των οργανισμών υγείας και την παροχή ποιοτικής φροντίδας στους ασθενείς.
