Το αρχαίο ρόφημα που βοηθάει στη μείωση του λίπους, ρίχνει τα τριγλυκερίδια και τη χοληστερόλη και κάνει καλό στο έντερο

Υγεία
Το αρχαίο ρόφημα που βοηθάει στη μείωση του λίπους, ρίχνει τα τριγλυκερίδια και τη χοληστερόλη και κάνει καλό στο έντερο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το αρχαίο αυτό υγιεινό και δροσιστικό ρόφημα που παράγεται με μία παραδοσιακή ασιατική συνταγή και κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά, ενισχύει το ανοσοποιητικό και κάνει καλό στον οργανισμό σας

Η απώλεια λίπους δεν είναι εύκολη υπόθεση. Χρειάζεται χρόνο, στοχευμένα βήματα και υπομονή. Τώρα σύμμαχό σας στην καύση του λίπους έχετε και ένα αρχαίο ρόφημα που, όπως έδειξαν έρευνες, είναι θαυματουργό, καθώς βοηθάει όχι μόνο στη μείωση του λίπους, αλλά και της πίεσης, των τριγλυκεριδίων και της χοληστερόλης.

Το αρχαίο αυτό υγιεινό και δροσιστικό ρόφημα που παράγεται με μία παραδοσιακή ασιατική συνταγή και κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά, ενισχύει το ανοσοποιητικό και κάνει καλό στον οργανισμό σας.

Πρόκειται για το τσάι kombucha. Στην ουσία πρόκειται για έναν ζυμομύκητα που αναπτύσσεται σε διάλυμα μαύρου ή πράσινου τσαγιού. Μέσω της ζύμωσης του μύκητα που προκύπτει απελευθερώνονται πολλές θρεπτικές ουσίες, μεταξύ των οποίων, προβιοτικά που συμβάλλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού, στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και τη διατήρηση της σωστής λειτουργίας του γαστρεντερικού συστήματος.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση του kombucha βοηθά στη μείωση του λίπους και παράλληλα μειώνει τα τριγλυκερίδια. Η μελέτη δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο περιοδικό PLOS Genetics, αυξάνοντας τα οφέλη του συγκεκριμένου ροφήματος στον οργανισμό σας.

Σύμφωνα με τον Rob Dowen, καθηγητή κυτταρικής βιολογίας και φυσιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill και συγγραφέα της μελέτης, «τα ευρήματα της μελέτης είναι πολύ σημαντικά. Οφείλουμε να ανακαλύψουμε νέους τρόπους για να μειώσουν οι άνθρωποι τη συσσώρευση λίπους και να μειώσουν τα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο σώμα, που αποτελούν τους κύριους παράγοντες εμφάνισης ασθενειών, όπως ο διαβήτης, η υπέρταση και τα καρδιαγγειακά νοσήματα».

«Η διερεύνηση των λειτουργικών τροφίμων που μπορούν να βελτιώσουν άμεσα την ομοιόσταση των λιπιδίων κατά τη διάρκεια των μεταβολικών ασθενειών ή που θα μπορούσαν να χρησιμεύσουν ως συμπλήρωμα των παραδοσιακών θεραπευτικών προσεγγίσεων, είναι υψίστης σημασίας για τον εντοπισμό νέων στρατηγικών για την υποστήριξη της μακροπρόθεσμης υγείας στη σύγχρονη εποχή» εξήγησε ο Dowen στο Medical News Today.

Προηγούμενες μελέτες, ανέφερε ο καθηγητής, έχουν δείξει ότι το kombucha μπορεί να είναι χρήσιμο στη θεραπεία διαφόρων ασθενειών, όπως ο διαβήτης και η ηπατική νόσος. Επίσης, το συγκεκριμένο τσάι ρίχνει την πίεση, ενισχύει το ανοσοποιητικό και βοηθάει στην καλύτερη υγεία του εντέρου.

Από την πλευρά του ο καρδιολόγος Cheng-Han Chen στο MemorialCare Saddleback Medical Center της Καλιφόρνια, δήλωσε για τη νέα μελέτη για το τσάι kombucha που δημοσιεύθηκε, ότι «είναι ενδιαφέρουσα και σίγουρα μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για μελλοντική έρευνα».

«Γνωρίζουμε ότι η πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών είναι ένας μεγάλος παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις. Η παχυσαρκία, η πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών και τα επίπεδα χοληστερόλης – είναι όλα παράγοντες κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Αν υπήρχε ένας τρόπος να προσαρμόσουμε το έντερό μας έτσι ώστε να μην απορροφά τόσα κορεσμένα λίπη και να μην μεταβολίζει τόσα από αυτά, τότε αυτό θα μπορούσε να έχει πολλαπλά οφέλη για την υγεία και το καρδιαγγειακό σύστημα», ανέφερε ο Chen.

Πηγή: oloygeia.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News