εμβολιο

Μικρό το ενδιαφέρον των πολιτών για τον αντιγριπικό εμβολιασμό – Σήμα κινδύνου από ειδικούς για έξαρση κρουσμάτων (vid)

ακρόαση άρθρου
Υγεία
Μικρό το ενδιαφέρον των πολιτών για τον αντιγριπικό εμβολιασμό – Σήμα κινδύνου από ειδικούς για έξαρση κρουσμάτων (vid)
Η ιατρική κοινότητα τονίζει πως οι πολίτες πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους και για τον κορωνοϊό, έχοντας ως όπλα τον εμβολιασμό και τα μέτρα προστασίας

Καμπανάκι κρούουν οι ειδικοί για τον  αντιγριπικό εμβολιασμό με φόντο την χειμερινή περίοδο.

Από τα μέσα Δεκεμβρίου ως και τον Μάρτιο αναμένεται έξαρση των κρουσμάτων, με τους ειδικούς να εκπέμπουν σήμα κινδύνου ειδικά προς τις ευπαθείς ομάδες για τον έγκαιρο αντιγριπικό εμβολιασμό. Πάντως, ενώ η διαδικασία έχει ξεκινήσει, η συμμετοχή των πολιτών είναι μικρή, και αρκετά μειωμένη σε σχέση με πέρυσι. Την ίδια ώρα, η ιατρική κοινότητα τονίζει πως οι πολίτες πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους και για τον κορωνοϊό, έχοντας ως όπλα τον εμβολιασμό και τα μέτρα προστασίας.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, απευθυνόμενος ειδικά σε ευπαθείς ομάδες και ηλικιωμένους, τονίζει πως ο έγκαιρος εμβολιασμός είναι απαραίτητος, δεδομένου ότι από τα μέσα Δεκεμβρίου ως και τον Μάρτιο παρατηρείται στη χώρα μας έξαρση των κρουσμάτων γρίπης.

Πάντως, μπορεί ο εμβολιασμός να έχει ξεκινήσει, αλλά η συμμετοχή των πολιτών είναι μικρή, και αρκετά μειωμένη σε σχέση με πέρυσι, καθώς τα αριθμητικά στοιχεία κάνουν λόγο για 750.000 εμβολιασμούς, τη στιγμή που την περσυνή αντίστοιχη περίοδο είχαν φτάσει το 1 εκατομμύριο πανελλαδικά.

Να πάρουν τα μέτρα τους και για τον κορωνοϊό τονίζουν οι ειδικοί απευθυνόμενοι στους πολίτες, επισημαίνοντας πως τόσο τα μέτρα προστασίας αλλά και ο εμβολιασμός είναι σημαντικά όπλα ενάντια στην νόσο.

Με στόχο τη προστασία των πολιτών, και δη των ευάλωτων, η ιατρική κοινότητα παίρνει τα μέτρα της τη στιγμή που ήδη παρατηρείται μια έξαρση ιώσεων σε πανελλαδικό επίπεδο.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News