Παγώνη: «Έχουμε αύξηση 14% των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ο κόσμος πρέπει να φοράει μάσκα» - Διευκρινίσεις για τα εμβόλια της γρίπης

Υγεία
Παγώνη: «Έχουμε αύξηση 14% των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ο κόσμος πρέπει να φοράει μάσκα» - Διευκρινίσεις για τα εμβόλια της γρίπης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πότε μπορούμε να παίρνουμε τα απλά εμβόλια της γρίπης χωρίς συνταγή

Για τα εμβόλια της γρίπης μίλησε το πρωί της Δευτέρας 2 Οκτωβρίου, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη. Η ίδια διευκρίνισε πως τα εμβόλια είναι έξι, τα δύο είναι ενισχυμένα και τα υπόλοιπα τέσσερα είναι τα απλά.

«Τα δύο ενισχυμένα θα τα παίρνουμε μόνο με ιατρική συνταγή, τα υπόλοιπα τέσσερα, θα τα παίρνουμε από αρχές Νοέμβρη χωρίς συνταγή», δήλωσε στον ΣΚΑΙ.

«Τα ενισχυμένα, με συνταγή αφορούν τους πάνω από 65, γιατί έχουν υποκείμενα νοσήματα. Ενισχυμένα σημαίνει πως έχουν μεγαλύτερη δόση αδρανοποιημένου ιού, αυτά τα εμβόλια θα βοηθήσουν τους ανθρώπους που υποκείμενα νοσήματα», εξήγησε μιλώντας στην εκπομπή.

Σχετικά με τα απλά εμβόλια δήλωσε πως «θα τα παίρνουμε μέχρι τέλος Οκτώβρη με συνταγή, και μετά χωρίς συνταγή».

«Καλό είναι όσοι βρίσκονται στην μονάδα υψηλού κινδύνου να αρχίσουν να τα κάνουν από 20 Οκτώβρη», συμπλήρωσε.

14% αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού

Αναφορικά με τον κορωνοιό, η κ. Παγώνη δήλωσε πως θα δοθούν οδηγίες από την επιτροπή εμβολιασμού, σύμφωνα με το protothema.gr.

«Έχουμε ένα 14% αύξηση των κρουσμάτων και για τους νοσηλευόμενους. Να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με μάσκες και αντισηπτικά».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News