Κορωνοϊός: «Κόκκινος συναγερμός» για τη νέα μετάλλαξη της Όμικρον «Αρκτούρος» - Τι σύμπτωμα εμφανίζουν τα παιδιά

Υγεία
Κορωνοϊός: «Κόκκινος συναγερμός» για τη νέα μετάλλαξη της Όμικρον «Αρκτούρος» - Τι σύμπτωμα εμφανίζουν τα παιδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών δείχνουν ότι η «Αρκτούρος» δεν έχει τόσο μεγάλη ανθεκτικότητα απέναντι στα εμβόλια σε σχέση με την Κράκεν

Τα πρώτα κρούσματα της νέας παραλλαγής της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού με την ονομασία «Αρκτούρος» έκαναν την εμφάνισή τους και στη Βρετανία.

Η υπερμεταδοτική παραλλαγή έχει σαρώσει την Ινδία με τα νοσοκομεία της χώρας να βρίσκονται σε «κόκκινο συναγερμό» για μαζικές εισαγωγές κρουσμάτων. Η Daily Mail, αναφέρθηκε στην πρώτη εμφάνιση του «Αρκτούρου» στη Βρετανία τον περασμένο μήνα. Μέχρι σήμερα τα κρούσματα στη Μεγάλη Βρετανία έχουν φτάσει τα 50.

Κορυφαίοι επιστήμονες δεν αναμένουν ότι η παραλλαγή ΧΒΒ.1.16 όπως είναι η επιστημονική της ονομασία θα είναι περισσότερο θανατηφόρα από άλλους τύπους κορονοϊού. Επίσης, όπως αναφέρει η εφημερίδα, τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών δείχνουν ότι η «Αρκτούρος» δεν έχει τόσο μεγάλη ανθεκτικότητα απέναντι στα εμβόλια σε σχέση με την Κράκεν, σύμφωνα με το newsbomb.gr.

Η μετάλλαξη πάντως φαίνεται πως εμφανίζει ένα ιδιαίτερο σύμπτωμα σε παιδιά. Εκτός από πυρετό και βήχα, κάποια από τα παιδιά που μολύνονται από τον «Αρκτούρο» εμφανίζουν επιπεφυκίτιδα ή κόκκινα μάτια χωρίς πύον.

Σε επιστημονική μελέτη που διεξήχθη στην Ιαπωνία και προδημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο bioRxiv, φαίνεται ότι ο Αρκτούρος είναι 1,2 φορές πιο μεταδοτικός από τη μετάλλαξη Κράκεν. Μάλιστα, σύμφωνα με τους ίδιους, η μετάλλαξη αναμένεται σύντομα να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News