Αυτά είναι τα 4+1 τρόφιμα που έχετε στην κατάψυξη και είναι επικίνδυνο να τα φάτε

Υγεία
Αυτά είναι τα 4+1 τρόφιμα που έχετε στην κατάψυξη και είναι επικίνδυνο να τα φάτε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτές είναι οι πέντε τροφές που έχετε στην κατάψυξη και δεν πρέπει να καταναλώνετε

Στην κατάψυξη δεν μπορούν να συντηρηθούν όλα τα τρόφιμα, αφού υπάρχουν πέντε κατηγορίες φαγώσιμων προϊόντων που πρέπει να πεταχτούν.

Μπορεί στην κατάψυξη να αποθηκεύουμε τα πάντα και πολλές φορές να την παραφορτώνουμε με τρόφιμα, ωστόσο, αυτό δεν είναι ασφαλές, αφού υπάρχουν πέντε τύποι που δεν έχουν θέση εκεί. Παράλληλα, δείτε εδώ ποιες είναι οι 8+1 τροφές που τρώμε καθημερινά και καταστρέφουν τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

4+1 τρόφιμα που έχετε στην κατάψυξη και είναι επικίνδυνο να τα φάτε

Ξαναπαγωμένα τρόφιμα

Κάθε φορά που ξεπαγώνετε και έπειτα ξαναπαγώνετε ένα τρόφιμο, αυξάνετε τις πιθανότητες να αναπτυχθούν βακτήρια. Μην ξαναπαγώνετε φαγητό που έχει μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο από δύο ώρες. Καλό είναι να χωρίζετε το φαγητό σας σε μερίδες πριν το βάλετε στην κατάψυξη και να αφαιρείτε από αυτή μόνο ότι πρόκειται να καταναλώσετε.

Ξεχασμένα περισσεύματα

Δυστυχώς, τα μαγειρεμένα φαγητά θα πρέπει να καταναλώνονται μέσα σε τρεις με τέσσερις μήνες, σύμφωνα με τους ειδικούς στην ασφάλεια τροφίμων. Αν λοιπόν, υπάρχουν περισσεύματα για περισσότερο από έξι μήνες, είναι καιρός να πεταχτούν από την κατάψυξη.

Παγάκια με μυρωδιές

Ο πάγος παίρνει με την πάροδο του χρόνου τις μυρωδιές που έχουν τα τρόφιμα γύρω του. Από τη στιγμή που ο πάγος θα απορροφήσει τις μυρωδιές, δεν υπάρχει τρόπος να τις αποβάλλει. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να τα πετάξετε και να τα ξαναγεμίσετε. Για να αποφύγετε εντελώς το πρόβλημα επενδύστε σε θήκες με καπάκια.

Παλιό παγωτό

Αν καταφέρνετε να φυλάσσετε στην κατάψυξή σας παγωτό για περισσότερο από τρεις μήνες, τότε καλύτερα να μην το καταναλώσετε. Σε γενικές γραμμές, το παγωτό, όπως και άλλα γαλακτοκομικά, διατηρείται φρέσκο για τρεις μήνες. Έχετε το νου σας και στην ημερομηνία λήξης που αναγράφεται στη συσκευασία.

Γλυκά με γέμιση κρέμας ή τυριού

Τα περισσότερα γλυκά αντέχουν για τρεις με έξι μήνες, αλλά όσα έχουν τυρί ή κρέμα στο εσωτερικό τους, θα πρέπει να αποθηκευτούν στην κατάψυξη και να καταναλωθούν μέσα σε ένα μήνα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News