Βελτιώστε την υγεία σας και χάστε βάρος τρώγοντας αυτή την τροφή

Υγεία
Βελτιώστε την υγεία σας και χάστε βάρος τρώγοντας αυτή την τροφή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλοι έχουμε το συγκεκριμένο υλικό στην κουζίνα μας και το χρησιμοποιούμε κατά κόρον στη μαγειρική

Μπορούμε πίνοντάς το να βελτιώσουμε κατά πολύ την υγεία μας και να επωφεληθούμε από τα αντιοξειδωτικά χαρακτηριστικά του.

Για να βελτιώσουμε το πεπτικό μας σύστημα αλλά και για να διώξουμε το λίπος από την κοιλιά οι ειδικοί προτείνουν να ξεκινάμε αλλά και να τελειώνουμε τη μέρα μας με μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Βοηθά στην καταπολέμηση του καρκίνου του μαστού

Πρόσφατη μελέτη γνωστού ιατρικού περιοδικού έδειξε πως γυναίκες που ακολουθούν τη μεσογειακή διατροφή και την ενισχύουν με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έχουν λιγότερες πιθανότητες να εκδηλώσουν καρκίνου του μαστού από τις γυναίκες που ακολουθούσαν τη μεσογειακή διατροφή χωρίς να καταναλώνουν επιπλέον ελαιόλαδο.

Η μεσογειακή διατροφή και το ελαιόλαδο εκτός από την προστασία έναντι του καρκίνου του μαστού έχει αποδειχθεί ότι επιβραδύνει τη διαδικασία γήρανσης και μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Μπορεί σε κάποιους να φανεί αντιφατικό ότι η κατανάλωση ελαιόλαδου μπορεί να βοηθήσει στην προστασία της καρδιάς από ασθένειες. Πολλαπλές μελέτες, όμως, επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό λόγω των μονοακόρεστων λιπαρών που περιέχει το ελαιόλαδο. Η εταιρεία φαρμάκων και τροφίμων επιτρέπει στους κατασκευαστές να το χρησιμοποιούν γι’ αυτό το σκοπό.

Ενισχύει την απώλεια βάρους

Η ημερήσια κατανάλωση ελαιόλαδου μπορεί να μειώσει και το λίπος της κοιλιάς γι’ αυτό δεν έχετε παρά να το εντάξετε στη διατροφή σας.

Βοηθά στην πέψη

Αν και δεν υπάρχουν έρευνες που να το αποδεικνύουν παρά μόνο μερικές μελέτες, το ελαιόλαδο βοηθάει στην καλύτερη πέψη αλλά και ανακουφίζει από τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας.

Πηγή: spirossoulis.com

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News