Ολοκληρώθηκαν οι ακροάσεις του θεατρικού έργου «“Ένα Όνειρο” - Από τη Μεταμόρφωση και τα Όνειρα του Κάφκα»

Θέατρο
Ολοκληρώθηκαν οι ακροάσεις του θεατρικού έργου «“Ένα Όνειρο” - Από τη Μεταμόρφωση και τα Όνειρα του Κάφκα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παράσταση φέρει τον τίτλο «Ένα όνειρο», είναι εμπνευσμένη από τα έργα του «Μεταμόρφωση» και «Τα όνειρα», σε θεατρική διασκευή που φέρει την υπογραφή του σκηνοθέτη και ερμηνεύεται από έναν ενδεκαμελή θίασο Αθηναίων και Κρητών ηθοποιών

Με μεγάλη συμμετοχή ηθοποιών ολοκληρώθηκαν οι ακροάσεις για τη μεγάλη θεατρική παραγωγή του ΠΣΚΗ, του έργου «“Ένα Όνειρο” - Από τη Μεταμόρφωση και τα Όνειρα του Κάφκα».

Όπως είναι γνωστό, στόχος του ΠΣΚΗ ήταν και παραμένει η μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του ικανού εγχώριου καλλιτεχνικού δυναμικού και στο θέατρο, όπως άλλωστε συμβαίνει και στις συναυλίες, τις όπερες και τις άλλες δραστηριότητες που αναπτύσσει. Έτσι και στη συγκεκριμένη παραγωγή, βασικός σκοπός ήταν να ενσωματωθούν καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται ή/και προέρχονται από την Κρήτη, με την ευθύνη επιλογής να βαρύνει τον έμπειρο και καταξιωμένο σκηνοθέτη Σωτήρη Χατζάκη. Ο ίδιος ο σκηνοθέτης σε δήλωσή του ανέφερε: «Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι κύκλοι ακροάσεων που κάναμε μαζί με τους Νικολή Αβραμάκη και την Πολυξένη Μυλώνα για το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, στην προσπάθεια ανεύρεσης ηθοποιών που θα παίξουν στην παράσταση “Ένα Όνειρο” του Φρανς Κάφκα τον Μάιο του 2024», επισημαίνοντας: «Η προσέλευση των ηθοποιών - και όχι μόνο - ήταν μεγάλη και τα οφέλη για το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου πολλά.  Συσπείρωσε τους ηθοποιούς της πόλης στους οποίους δόθηκε για μια ακόμη φορά βήμα συμμετοχής στα πολιτιστικά της πόλης, μέσα από τον διακεκριμένο και έγκυρο πολιτιστικό φορέα. Παράλληλα, με αυτή τη διαδικασία, ανακαλύπτει εν δυνάμει δημιουργούς, ηθοποιούς οι οποίοι είναι διάσπαρτοι σε όλη την Κρήτη και αντιμετωπίζουν τις γνωστές δυσκολίες του κλάδου, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν τα ταλέντα τους, που είναι σημαντικά, σε ένα ρεπερτόριο έγκυρο, διεθνές και διαχρονικό».

Το έργο «“Ένα Όνειρο” Από τη Μεταμόρφωση και τα Όνειρα του Κάφκα» θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 16, την Παρασκευή 17, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαΐου 2024, στην Αίθουσα «Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού».

Λίγα λόγια για το έργο

«Μόνο στα όνειρα είμαι τόσο αλλόκοτος», είχε πει ο Κάφκα στις αρχές του 20ου αιώνα. Έναν αιώνα περίπου μετά, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου γερμανόφωνου εβραϊκής καταγωγής συγγραφέα, ο σημαντικός σκηνοθέτης Σωτήρης Χατζάκης έρχεται στο ΠΣΚΗ με μία νέα παραγωγή για μια ονειρική παράσταση αφιερωμένη στον μεγάλο λογοτέχνη.

Η παράσταση φέρει τον τίτλο «Ένα όνειρο», είναι εμπνευσμένη από τα έργα του «Μεταμόρφωση» και «Τα όνειρα», σε θεατρική διασκευή που φέρει την υπογραφή του σκηνοθέτη και ερμηνεύεται από έναν ενδεκαμελή θίασο Αθηναίων και Κρητών ηθοποιών.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News