Μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη μουσική, παράδοση αλλά κυρίως προσφορά διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων των 20ού και 56ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και στήριξης προς τα παιδιά που κυνηγούν το όνειρό τους.
Την Κυριακή 29 Μαρτίου 2026, στις 17:00, στο Olympia Palace, θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη κρητική βραδιά για καλό σκοπό, με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών Βασίλη Σταυρακάκη, Μιχάλη Καλλέργη, Μιλτιάδη Βαρρουχάκη, Πέτρου Μαρούλη και Γιάννη Μαρτσάκη, οι οποίοι δίνουν το «παρών» αφιλοκερδώς, στηρίζοντας την προσπάθεια των μαθητών.
Η εκδήλωση έχει έναν πολύ συγκεκριμένο και συγκινητικό στόχο: την οικονομική ενίσχυση των παιδιών που, μαζί με τους δασκάλους τους, έχουν κατασκευάσει ρομπότ και ετοιμάζονται να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα σε παγκόσμιο διαγωνισμό ρομποτικής στην Αμερική.
Μάλιστα, η ομάδα είχε πρόσφατα μιλήσει και στην ΚΡΗΤΗ TV, παρουσιάζοντας το ρομποτικό μπαστούνι εσωτερικών χώρων για άτομα με οπτική αναπηρία μιλώντας επίσης και την εντυπωσιακή δουλειά που έχει γίνει, γενικότερα.
Δείτε το σχετικό απόσπασμα:
Πρόκειται ουσιαστικά για μια πράξη αγάπης και συλλογικής προσπάθειας, όπου η τοπική κοινωνία καλείται να σταθεί δίπλα στα παιδιά και να στηρίξει το ταξίδι τους, ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν τη θέση τους σε μια διεθνή διοργάνωση υψηλού επιπέδου.
Η είσοδος έχει οριστεί στα 10 ευρώ και περιλαμβάνει κρασί, ορεκτικά και μακαρόνια με ανθότυρο, ενώ για κάθε τέσσερα άτομα προσφέρεται ένα μπουκάλι κρασί.
Οι διοργανωτές απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα σε όλους να δώσουν το «παρών», να διασκεδάσουν με κρητική μουσική και παράλληλα να συμβάλουν σε μια προσπάθεια που αξίζει, αποδεικνύοντας πως όταν η κοινωνία ενώνεται, μπορεί να στηρίξει έμπρακτα τα όνειρα των παιδιών.

