Κατσούλης πιανίστας

Ένας Κρητικός πιανίστας, σολίστ με την Συμφωνική Ορχήστρα του ΑΠΘ

Μουσική
Ένας Κρητικός πιανίστας, σολίστ με την Συμφωνική Ορχήστρα του ΑΠΘ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημειώνεται ότι ο μουσικός και φοιτητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ επιλεχθεί να εμφανιστεί ως σολίστ με την Ορχήστρα, μια ιδιαίτερα μεγάλη τιμή για κάθε μουσικό, ύστερα από την διεξαγωγή εσωτερικού διαγωνισμού.

Ο Κρητικός πιανίστας Κωνσταντίνος Κατσούλης θα έχει την χαρά να συμπράξει ως σολίστ στο πιάνο με την Συμφωνική Ορχήστρα του ΑΠΘ υπό την διεύθυνση του Βλαδίμηρου Συμεωνίδη. Συγκεκριμένα θα παρουσιαστεί το πρώτο μέρος από το ευρέως γνωστό Κοντσέρτο σε Ρε μείζονα του J.Haydn. Το έργο θα παρουσιαστεί στις 19 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 20.30 στην Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ στο πλαίσιο της μεγάλης και ετήσιας Χριστουγεννιάτικης Συναυλίας του ΑΠΘ.

Σημειώνεται ότι ο μουσικός και φοιτητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ επιλεχθεί να εμφανιστεί ως σολίστ με την Ορχήστρα, μια ιδιαίτερα μεγάλη τιμή για κάθε μουσικό, ύστερα από την διεξαγωγή εσωτερικού διαγωνισμού.

Το πρόγραμμα της συναυλίας απαρτίζεται από απαιτητικά φωνητικά έργα, γνωστά συμφωνικά έργα , έργα για σολίστ και ορχήστρα, ορχήστρα και χορωδία και χριστουγεννιάτικα κάλαντα. Συμμετέχουν οι Χορωδίες του ΑΠΘ ( Χορωδιακό Εργαστήρι ΤΜΣ, "Γιάννης Μάντακας", "Τρισεύγενη Καλοκύρη") σε διδασκαλία Εριφύλλης Δαμιανού.

Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό. 


Ο Κωνσταντίνος Κατσούλης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης και είναι κάτοχος πτυχίου πιάνου (τάξη: Μαρίνα-Μαρία Μπιλμέζη) με «Άριστα Παμψηφεί» και «Έπαινο Εξαιρετικής Επίδοσης» και πτυχίου Αρμονίας από το Παγκρήτιο Ωδείο. Έχει παρακολουθήσει ενεργά πολυάριθμα πανελλήνια και διεθνή σεμινάρια και masterclass φλάουτου, διεύθυνσης ορχήστρας ,πιάνου και ενορχήστρωσης. Το 2019, σε ηλικία 16 ετών, πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με ατομικό ρεσιτάλ πιάνου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου.

Έκτοτε έχει συμμετέχει στο «Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου», στα «Νέα Ταλέντα της Κλασικής Μουσικής» στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και έχει εμφανιστεί πολλές φορές ως σολίστ σε Θεσσαλονίκη (Αίθουσα Τελετών Α.Π.Θ) Αθήνα ( Αίθουσα Καυταζόγλου), Χανιά (Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων, Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου) και Ηράκλειο (Π.Σ.Κ.Η, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Αρχαιολογικός Χώρος Μαλίων).

Έχει συμπράξει με την Ορχήστρα του ΑΠΘ, την Studentenphilharmonie Tübingen, έχει συνοδέψει τις χορωδίες του ΑΠΘ και έχει συμπράξει ως σολίστ με την Ορχήστρα του Παγκρητίου Ωδείου.

Έχει διακριθεί στους διαγωνισμούς πιάνου ‘Τάσος Παππάς’ (Γ' Κατηγορία, Έπαινος),  'Αλίκη Βατικιώτη' ( Β' Βραβείο) ενώ πέρασε στην τελική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πιάνου Νέων Πιανιστών στην Άνδρο. Aριστούχος απόφοιτος του Πρότυπου Λυκείου Ηρακλείου, εισήχθη με τον δεύτερο μεγαλύτερο βαθμό στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ του Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα διεύθυνσης ορχήστρας με τους Μίλτο Λογιάδη και Αθανασία Κυριακίδου. Παράλληλα φοιτά στην τάξη Ανωτέρων Θεωρητικών (Αντίστιξη ) με τον Nίκος Σολωμονίδης και Διπλώματος Πιάνου με τον Nίκος Ζαφρανάς στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης.
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News