Μια μουσικοαφηγηματική παράσταση αφιερωμένη στην ελληνική λαϊκή παράδοση θα φιλοξενηθεί το Σάββατο 25 Ιουλίου 2026 στην Κάτω Βάθεια, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Πολιτισμού του Δήμου Χερσονήσου.
Η παράσταση έχει τίτλο «Πλουμιστά Παραμύθια» και αναπτύσσεται γύρω από τη θεματική «Ιστορίες για Νεράιδες και Παλικάρια». Η αφήγηση, σε συνδυασμό με τη ζωντανή μουσική, θα μεταφέρει το κοινό στον κόσμο των λαϊκών παραμυθιών, του μυστηρίου και της παράδοσης.
Την επιμέλεια και την αφήγηση έχει αναλάβει η Ευαγγελία Ορφανουδάκη, ενώ τη μουσική και τα ηχοτοπία υπογράφει ο Νίκος Καλομοίρης.
Η προσέλευση θα αρχίσει στις 19:00 και η διάρκεια της εκδήλωσης θα είναι 60 λεπτά. Η παράσταση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, από 3 έως 103 ετών, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.
Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Βάθειας – Βαθειανού Κάμπου «Νείρος» και διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Χερσονήσου, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Πολιτισμού.
Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάτω Βάθειας – Βαθειανού Κάμπου «Νείρος» σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή βραδιά γεμάτη παραμύθια, μουσική και παράδοση!
Στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Πολιτισμού του Δήμου Χερσονήσου, η Κάτω Βάθεια ανοίγει την αγκαλιά της και φιλοξενεί τη μουσικοαφηγηματική παράσταση «Πλουμιστά Παραμύθια», μια μαγική εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.
Θεματική: Ιστορίες για Νεράιδες και Παλικάρια
Μέσα από τη δύναμη της αφήγησης και τη ζωντανή μουσική, θα ταξιδέψουμε στον κόσμο της ελληνικής λαϊκής παράδοσης, εκεί όπου οι νεράιδες χορεύουν στα γάργαρα νερά και τα παλικάρια συναντούν το μυστήριο και τη μαγεία.
Σάββατο 25 Ιουλίου 2026
Ώρα προσέλευσης: 19:00
Κάτω Βάθεια
Διάρκεια: 60 λεπτά
Για όλες τις ηλικίες: 3–103 ετών
Επιμέλεια και αφήγηση: Ευαγγελία Ορφανουδάκη
Μουσική και ηχοτοπία: Νίκος Καλομοίρης
Σας περιμένουμε να ανταμώσουμε στο όμορφο χωριό μας, να γεμίσουμε τη βραδιά με ιστορίες, μουσική και χαμόγελα και να ζήσουμε όλοι μαζί μια μοναδική πολιτιστική εμπειρία κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό της Κάτω Βάθειας.
Με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Βάθειας – Βαθειανού Κάμπου «Νείρος» και τη διοργάνωση της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Χερσονήσου, στο πλαίσιο του 3ου Φεστιβάλ Πολιτισμού.
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Σας περιμένουμε όλους.
