Μια συγκλονιστική έκθεση ψηφιδωτών της Σπυριδούλας Νταουλά στη Φορτέτζα Ρεθύμνου μετέτρεψε τη μάχη της με τη νόσο Πάρκινσον σε έναν θρίαμβο θέλησης και αγάπης, παρουσιάζοντας μια μοναδική κατάθεση ψυχής που φιλοξενήθηκε στο 2ο A Festival και ανέδειξε πως η αισιοδοξία μπορεί να νικήσει κάθε εμπόδιο.
Στα ιστορικά τείχη της Φορτέτζας στο Ρέθυμνο φιλοξενήθηκε η έκθεση «Nostalgia» της Σπυριδούλας Νταουλά στο πλαίσιο του 2ου A Festival, με τα έργα να αποτελούν μια σειρά από καθηλωτικά ψηφιδωτά, φτιαγμένα εξ ολοκλήρου από κομμάτια τζιν υφάσματος, τα οποία αιχμαλωτίζουν το βλέμμα και συνθέτουν μια βαθιά κατάθεση ψυχής αφιερωμένη στη μνήμη της Κρητικιάς μητέρας της.

Η ίδια η καλλιτέχνιδα σημειώνει ότι η νοσταλγία αποτελεί ένα εσωτερικό φως που επιστρέφει μέσα από τη δημιουργία, μετατρέποντας την προσωπική εμπειρία σε τέχνη και δύναμη ζωής.
Η δημιουργός, η οποία έχει διαγνωστεί με τη νόσο Πάρκινσον τα τελευταία έξι χρόνια, βρήκε στην τέχνη ένα αντίδοτο, μετατρέποντας τη δοκιμασία της σε δημιουργική έκφραση και στέλνοντας ένα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας και αγάπης που ξεπερνά τους περιορισμούς του σώματος.

«Η τέχνη μού έδωσε ξανά ζωή και φωνή», αναφέρει χαρακτηριστικά, τονίζοντας τη σημασία της καλλιτεχνικής έκφρασης ως μέσου ψυχικής ενδυνάμωσης και υπέρβασης.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από την ΚΡΗΤΗ ΤV:
Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Ρεθύμνου Μάνος Τσάκωνας υπογράμμισε ότι η δύναμη της τέχνης ως μέσου έκφρασης και κοινωνικής ένταξης βρίσκεται στον πυρήνα του A Festival, το οποίο προάγει την ισότιμη πρόσβαση στον πολιτισμό και αναδεικνύει ότι η τέχνη χωρά όλους.

