Με λαμπρότητα και εκκλησιαστική κατάνυξη θα εορταστεί την προσεχή Κυριακή 10 Μαΐου η εορτή της Σαμαρείτιδας Αγίας Φωτεινής στο ομώνυμο Ιερό Ησυχαστήριο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, το οποίο ίδρυσε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κυρός Τιμόθεος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ησυχαστηρίου, ο πανηγυρικός Εσπερινός θα τελεστεί το Σάββατο 9 Μαΐου στις 7 το απόγευμα, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ευγενίου.
Ανήμερα της εορτής, την Κυριακή 10 Μαΐου, ο Όρθρος θα ξεκινήσει στις 7:30 το πρωί και θα ακολουθήσει Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσού κ. Μεθοδίου.
Τους ύμνους της πανηγύρεως θα αποδώσει ο Άρχων Πρωτοψάλτης Κωνσταντινουπόλεως κ. Φώτης Γιαννακάκης, πλαισιωμένος από τη χορωδία του ναού, συμβάλλοντας στο κατανυκτικό κλίμα των ιερών ακολουθιών.
Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης καλεί τους πιστούς και φιλέορτους να συμμετάσχουν στις λατρευτικές εκδηλώσεις της πανηγύρεως.
