Κνωσός

Κνωσός: Στο Μινωικό Ανάκτορο «χτυπά» η «καρδιά» του τουρισμού - Μια «ανάσα» από το 1 εκατ. πέρυσι οι επισκέπτες (vid)

ακρόαση άρθρου
Πολιτισμός
Κνωσός: Στο Μινωικό Ανάκτορο «χτυπά» η «καρδιά» του τουρισμού - Μια «ανάσα» από το 1 εκατ. πέρυσι οι επισκέπτες (vid)
Πόλος έλξης η Κνωσός για χιλιάδες επισκέπτες με την ΕΛΣΤΑΤ να κατατάσσει την Κνωσό το αξιοθέατο με την δεύτερη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα τη στιγμή που οι επισκέπτες έφτασαν σχεδόν τους 1 εκατ. Οι καταστηματάρχες αναμένουν το τέλος της σεζόν για να δουν πόσο δυνατά κινήθηκε η αγορά το 2024.

Η καρδιά του τουρισμού χτυπάει στην Κνωσό με τους επισκέπτες να πλημμυρίζουν καθημερινά τον αρχαιολογικό χώρο και την παρουσία τους να αναδεικνύει τη μεγάλη ιστορία αλλά και την αξία του μινωικού ανακτόρου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η Κνωσός πέρσι προσέλκυσε σχεδόν 1.000.000 επισκέπτες με την ίδια να αποτελεί τον μεγαλύτερο πόλο έλξης των τουριστών αμέσως μετά την Ακρόπολη, προμηνύοντας μια αντίστοιχα δυναμική σεζόν και φέτος.

Μια γεύση μινωικού πολιτισμού, του πρώτου πολιτισμού της Ευρώπης, είναι το κίνητρο εκατοντάδων επισκεπτών από όλο τον κόσμο στον αρχαίο χώρο. Την ίδια στιγμή, η αυξημένη επισκεψιμότητα στην Κνωσό αποτελεί αστείρευτη πηγή εσόδων για το κράτος τη στιγμή που το εισιτήριο ανά άτομο φέτος, αγγίζει τα 18 ευρώ.

Από την άλλη πλευρά τα τουριστικά καταστήματα στην περιοχή βλέπουν αυξημένο ενδιαφέρον ωστόσο οι μισοί εξ αυτών προχωρούν σε αγορές. Αναμένουν το τέλος της σεζόν, όπως δηλώνουν, για να κάνουν τον απολογισμό των εσόδων συγκριτικά με πέρσι.

Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News