Επιστρέφει το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ στο Ρέθυμνο – Πλούσιο το πολιτιστικό πρόγραμμα του καλοκαιριού

Πολιτισμός
Επιστρέφει το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ στο Ρέθυμνο – Πλούσιο το πολιτιστικό πρόγραμμα του καλοκαιριού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχει ξεκινήσει ήδη και η προετοιμασία για το επόμενο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι!

Το πολιτιστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για το φετινό καλοκαίρι παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμο Ρεθύμνου. Βασικοί πυλώνες, η δημιουργία πολιτιστικών θεσμών στην ενδοχώρα και ο σχεδιασμός για το μέλλον. Ταυτόχρονα ανακοινώθηκε η επιστροφή του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ για το 2025, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για το επόμενο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι.

Σε εντονότερη πολιτιστική παρουσία στην ενδοχώρα στοχεύει ο Δήμος Ρεθύμνου, ώστε να δημιουργηθούν θεσμοί και να υποστηριχθούν οι νέες προσπάθειες, ξεκινώντας από τις 8 Ιούλιου τις κινηματογραφικές Δευτέρες.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα του φετινού καλοκαιριού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν οι πολίτες σε ένα ψηφιακό ημερολόγιο εκδηλώσεων, σκανάροντας ένα QR, που θα διαφημιστεί μέσω social media, και θα τοποθετηθεί σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης. Τριήμερο φεστιβάλ στο Χρωμοναστήρι, συνεργασία με τον σύλλογο Αρχιτεκτόνων και πολλές συναυλίες είναι μόνο μια γεύση όσων ακολουθούν.

Στα πλαίσια της φιλοσοφίας σχεδιασμού για το μέλλον, το Ρέθυμνο θα έχει περισσότερο θέατρο, ενώ ανακοινώθηκε η επιστροφή του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ το 2025, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στο Γεώργιο Χορτάτση και την “Ερωφίλη”.

Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη βαθύτερης σύνδεσης του πολιτισμού με το τουριστικό προϊόν, που θα προσελκύσει εναλλακτικότερους επισκέπτες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News