Ανάληψη του Κυρίου

Της Αναλήψεως Του Κυρίου σήμερα: Σταματάμε να λέμε το «Χριστός Ανέστη»1

Πολιτισμός
Της Αναλήψεως Του Κυρίου σήμερα: Σταματάμε να λέμε το «Χριστός Ανέστη»1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χριστός Ανέστη ξεκινάει από το Πάσχα. Δηλαδή την εορτή της Ανάστασης του Χριστού, και για σαράντα ημέρες: Δηλαδή μέχρι την απόδοση του Πάσχα, την παραμονή του εορτασμού της εορτής της Αναλήψεως.

Της Αναλύψεως σήμερα Πέμπτη (13/6). Από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, και για 40 ημέρες μετά, οι Χριστιανοί μεταφέρουν το πασχαλινό μήνυμα χρησιμοποιώντας τον χαρμόσυνο χαιρετισμό «Χριστός Ανέστη» (με την απάντηση που λαμβάνουμε να είναι το «Αληθώς Ανέστη».
Έτσι, με δεδομένο ότι φέτος το Πάσχα έπεσε στις 5 Μαΐου 2024, η γιορτή της Αναλήψεως είναι στις 13 Ιουνίου. Με την Ανάληψη του Κυρίου που γιορτάζει η Ορθόδοξη Εκκλησία κλείνει η περίοδος που οι πιστοί αναφωνούν το «Χριστός Ανέστη».

Από χθες Τετάρτη (12 Ιουνίου), λοιπόν, την παραμονή του εορτασμού της Αναλήψεως, σταμάτησε ο χαιρετισμός που μεταφέρει το πασχαλινό μήνυμα της Αναστάσεως.

Την ημέρα της Αναλήψεως γιορτάζουμε την ανάληψη του Κυρίου στους ουρανούς. Δηλαδή την ολοκλήρωση της αποστολής και της διδασκαλίας του Χριστού στη γη και την ανάβασή Του στο «βασίλειο των ουρανών» στη θέση εκ δεξιών του Πατρός.

Ο ευαγγελιστής Μάρκος, περιγράφοντας το θαυμαστό και συγκινητικό γεγονός της Αναλήψεως του Κυρίου, αναφέρει πως μετά από τη ρητή αποστολή των μαθητών σε ολόκληρο τον κόσμο κηρύττοντας και βαπτίζοντας τα έθνη, «ανελήφθη εις τον ουρανόν και εκάθισεν εκ δεξιών του Θεού. Εκείνοι δε εξελθόντες εκήρυξαν πανταχού, του Κυρίου συνεργούντος και τον λόγον βεβαιούντος δια των επακολουθούντων σημείων».

Σύμφωνα με τα εκκλησιαστικά βιβλία, Ο Χριστός σταυρώθηκε και πέθανε. Ύστερα όμως από τρεις ημέρες αναστήθηκε εκ νεκρών. Μετά την ανάσταση του Χριστού, (που θεωρείται η μεγαλύτερη απόδειξη για την ορθότητα της πίστης της θρησκείας), ο Χριστός συνέχισε το έργο του επί της γης για άλλες 40 ημέρες.

Στις ημέρες αυτές δίδαξε την αγάπη και τις αρετές της ψυχής που πηγάζουν από τον Χριστιανικό τρόπο ζωής. Επίσης συγκέντρωσε τους μαθητές του και τους προετοίμασε για την μεγάλη αποστολή που είχε να τους αναθέσει. Δηλαδή τη διάδοση του Χριστιανισμού σε όλες τις χώρες του κόσμου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News