vivlio

Παρουσίαση δύο βιβλίων για το Κυπριακό την Τρίτη 18 Ιουνίου στο «Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου»

Πολιτισμός
Παρουσίαση δύο βιβλίων για το Κυπριακό την Τρίτη 18 Ιουνίου στο «Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σημασία των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή και παράνομη κατοχή και διαίρεση της Κύπρου

Με την παρουσίαση δύο βιβλίων για το Κυπριακό, την Τρίτη 18 Ιουνίου, ώρα 20:00, στην αίθουσα του Δήμου «Πολύκεντρο Δήμου Ηρακλείου», οδός Ανδρόγεω 4, στο Ηράκλειο, οι Εκδόσεις Hippasus, σε συνεργασία με το Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης υπογραμμίζουν τη σημασία των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή και παράνομη κατοχή και διαίρεση της Κύπρου.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης, εκ μέρους του Ελευθερουδάκη ο Αντώνης Νάθενας και εκ μέρους του Εκδοτικού Οίκου η  Ήρα Ιωάννου Αιμιλιανίδου.

Τα βιβλία θα παρουσιάσουν ο Στέλιος Περράκης, ομότιμος Καθηγητής Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεσμών, Πάντειο Πανεπιστήμιο και η δικηγόρος  Θεογνωσία Κουσπή.

Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαχίνης.

Αντιφώνηση από τη συγγραφέα Σοφία Ιορδανίδου

Νταλγκά Νταλγκά (Κύματα Κύματα) σε νέα αναθεωρημένη έκδοση, της δημοσιογράφου Σοφίας Ιορδανίδου. Στις σελίδες του βιβλίου, ο Δρ. Γιαλτσίν Κιουτσούκ, αξιωματικός του Αττίλα, ομολογεί, με κάθε λεπτομέρεια, άγνωστες πτυχές της τουρκικής εισβολής: σφαγές αμάχων, βιασμούς, πλιάτσικα, κ.α. Οι προσωπικές αποκαλύψεις του Τούρκου αξιωματικού μας επιτρέπουν να αποκρυπτογραφήσουμε τις τότε πολιτικές εξελίξεις στην Τουρκία, να κατανοήσουμε τα κίνητρα της Άγκυρας, ενώ μέχρι σήμερα, η Τουρκία συνεχίζει να είναι εκτεθειμένη για τα παραπάνω εγκλήματα πολέμου.

Δημήτρης Ψαθάς. Ο Πόντιος Χρονογράφος και η Γη της Κύπρου, του δικηγόρου και Κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Αχιλλέα Κ. Αιμιλιανίδη. Από τον Φεβρουάριο του 1951, όταν ο Ψαθάς επισκέφθηκε την Κύπρο ως απεσταλμένος της εφημερίδας Τα Νέα, μέχρι και τον θάνατό του, η Κύπρος τον απασχολούσε ανελλιπώς. Δεν σταματούσε να επαναλαμβάνει ότι το Κυπριακό ήταν το σημαντικότερο εθνικό θέμα και δεν έπαψε ποτέ να το συνδέει με την παράλληλη ιστορία του Πόντου που ήταν και η δική του μητέρα πατρίδα.

Λίγα λόγια για τους συγγραφείς

Η Σοφία Ιορδανίδου δίδαξε Δημοσιογραφία και Επικοινωνία σε πανεπιστήμια της Νέας Υόρκης, Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Λευκωσίας από το 1985 έως σήμερα. Είναι Πρόεδρος του “Advanced Media Institute, Εφαρμοσμένη Έρευνα στην Επικοινωνία και τη Δημοσιογραφία” και από το 2011, υπό την ευθύνη της, οργανώθηκε και λειτουργεί στο ΑΠΚΥ το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία». Από το 2013 διετέλεσε υπεύθυνη έκδοσης του περιοδικού «δημοσιογραφία» για 25 τεύχη, ενώ μέχρι σήμερα είναι υπεύθυνη της ιστοσελίδας dimosiografia.com.

Εργάστηκε πολλά χρόνια στον χώρο της Δημοσιογραφίας και της Στρατηγικής Επικοινωνίας. Στη Ν. Υόρκη εργάστηκε στη Φωνή της Αμερικής, διαπιστευμένη στον Λευκό Οίκο, ανταποκρίτρια εφημερίδων στην Ελλάδα και υπεύθυνη για την προεκλογική καμπάνια του Mondale. Στην Αθήνα, δημοσιογράφος στην ΕΡΤ και MEGA, σύμβουλος πολιτικής και εταιρικής επικοινωνίας, σύστησε και διηύθυνε τη Διεύθυνση Επικοινωνίας και Γραφείου Τύπου του MEGA CHANEL, το πρώτο τηλεοπτικό πρακτορείο στην Ελλάδα, NETNEWS Α.Ε., και την εταιρεία στρατηγικής επικοινωνίας ΝΕΤRESULT Ε.Π.Ε.

Σπούδασε Ιταλική και Αγγλική Γλώσσα και Λογοτεχνία στο City University of New York (CUNY), απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με ειδίκευση στη Συγκριτική Λογοτεχνία και Θέατρο στο CUNY και ανακηρύχθηκε διδάκτωρ, ολοκληρώνοντας την εργασία «Η πρόσληψη του Πιραντέλλο στην Ελλάδα» στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Η επιστημονική της έρευνα επικεντρώνεται στη δημοσιογραφία και τη λειτουργία των Μέσων, καθώς και τις προκλήσεις που θέτει η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και στην κοινωνία του δικτύου. Στο επίκεντρο της έρευνάς της είναι ακόμη η στρατηγική επικοινωνία και ο Γραμματισμός στα Μέσα.

Ο καθηγητής Δρ. Αχιλλεύς Κ. Αιμιλιανίδης Κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και δικηγόρος. Έχει εκλεγεί ως Πρόεδρος της Κυπριακής Ακαδημίας Επιστημών, Γραμμάτων και Τεχνών, και ως Τακτικό Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, ενώ εκπροσωπεί την Κυπριακή Ακαδημία στην ALLEA (All European Academies). Στις κυριότερες πρόσφατες δημοσιεύσεις του περιλαμβάνονται: Οι Μυστικές Διαπραγματεύσεις. Η Γένεση της Κυπριακής Δημοκρατίας (Παπαζήση 2022), Competition Law in Cyprus (Kluwer 2021), Civil Procedure in Cyprus (Kluwer 2020), Tort Law in Cyprus (Kluwer 2020), Constitutional Law in Cyprus (Kluwer, 2nd 2019), Religion and Law in Cyprus (Kluwer, 3rd 2019), Family and Succession Law in Cyprus (Kluwer 2nd 2019), Media Law in Cyprus (Kluwer, 2nd 2019), Labour Law in Cyprus (Kluwer, 2nd 2019). Από τις εκδόσεις Hippasus κυκλοφορούν, μεταξύ άλλων, το σύγγραμμά του Ένα Μακρόσυρτο Παιγνίδι Σκακιού. Οι Απόρρητες Διαπραγματεύσεις για τις Βρετανικές Βάσεις (2021), και σε δική του επιμέλεια τα πρόσφατα έργα Αγώνας για Επιβίωση (2021) και Λογοτεχνία και Δίκαιο (2020). 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News