9

Πανελλήνιους διαγωνισμούς Πιάνου, Κιθάρας και Βιολιού από την Μουσική Εκπαιδευτική Ομάδα musicArte

Πολιτισμός
Πανελλήνιους διαγωνισμούς Πιάνου, Κιθάρας και Βιολιού από την Μουσική Εκπαιδευτική Ομάδα musicArte

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 17- 19 Ιουνίου 2024 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Μουσική Εκπαιδευτική Ομάδα musicArte πραγματοποιεί τον προσεχή Ιούνιο πανελλήνιους διαγωνισμούς Πιάνου, Κιθάρας  και Βιολιού.

Απευθύνονται σε σπουδαστές πιάνου ηλικίας έως 25 ετών, κιθάρας έως 24 ετών, βιολιού έως 24 ετών. Οι διαγωνισμοί θα πραγματοποιηθούν 17-19 Ιουνίου στη Μουσική Βιβλιοθήκη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η τελετή λήξης και βράβευσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Ιουνίου 2024, στην αίθουσα «Γιάννης Μαρίνος», της Μουσικής Βιβλιοθήκης.

Αιτήσεις συμμετοχής για όλους τους Διαγωνισμούς έως 10 Μαΐου 2024

Επιπλέον, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 5 χρόνων επιτυχημένης διεξαγωγής  Διαγωνισμών Πιάνου θα δώσουμε την ευκαιρία δωρεάν συμμετοχής ‒μέσω κλήρωσης‒σε πέντε (5) συμμετέχοντες στον Διαγωνισμό Πιάνου.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί, μεταξύ όλων των έγκυρων συμμετοχών και με τη σύμφωνη γνώμη του συμμετέχοντα, μετά τη λήξη υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής και μέσω ειδικής εφαρμογής για κληρώσεις. Στους πέντε (5) νικητές θα επιστραφεί το αντίτιμο της συμμετοχής*.

Βασικό χαρακτηριστικό των διαγωνισμών είναι η λεπτομερής και αναλυτική οργάνωση της ύλης σε σχέση με την ηλικία των νέων πιανιστών, κιθαριστών και βιολιστών, έτσι ώστε η τελική αξιολόγηση να είναι ακριβής και να συμβαδίζει με την πραγματική και καλλιτεχνική αξία των διαγωνιζομένων.

Στις επιτροπές συμμετέχουν παιδαγωγοί και καλλιτέχνες που αποτελούν εγγύηση για την άρτια πραγματοποίηση τους.

Οι συνθήκες διεξαγωγής των διαγωνισμών είναι παιδαγωγικά «κατάλληλες» έτσι ώστε οι συμμετέχοντες να νιώσουν άνετα και να εκφράσουν με τον καλύτερο τρόπο το ταλέντο τους και όσα έχουν διδαχθεί.

Υπάρχουν βραβεία και έπαινοι για όλες τις κατηγορίες, καθώς οι Διαγωνισμοί επιβραβεύουν πρωτίστως τη συμμετοχή, γεγονός που ωθεί τα παιδιά σε πρόοδο και εξέλιξη.

Οι καθηγητές των διαγωνιζόμενων θα λάβουν επίσης τιμητικό δίπλωμα συμμετοχής. Για τη musicArte κάθε επιτυχημένος διαγωνισμός στηρίζεται στην άρρηκτα συνδεδεμένη σχέση μαθητή-καθηγητή.

Μέλη επιτροπών
Διαγωνισμός Πιάνου: Λουκάς Γεώργας, Άρης Γραικούσης, Μαρία Ευστρατιάδη, Διονύσης Μαλλούχος, Κατερίνα Παπαδάκου, Φωτεινή Τριανταφύλλου.

Διαγωνισμός Κιθάρας: Κώστας Γρηγορέας, Αλέξανδρος Κάλκος, Χάρης Κανελλίδης, Μιχάλης Κονταξάκης, Κατερίνα Λιόλιου, Νίκος Μπαλογιάννης (πρόεδρος), Νίκος Χατζηελευθερίου.

Διαγωνισμός Βιολιού: Δημήτρης Αγγελίδης, Πέτρος Βλάσσης, Δημήτρης Παπαγιαννάκις (πρόεδρος), Νώντας Φίλιππας

Καλλιτεχνική διεύθυνση διαγωνισμών: Κατερίνα Παπαδάκου.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο www.musicarte.gr

*Η επιστροφή του αντιτίμου θα πραγματοποιηθεί εντός πέντε (5) εργάσιμων ημερών από την ημέρα κλήρωσης.
**Οι τυχεροί της κλήρωσης θα ειδοποιηθούν μέσω mail για την επιστροφή του αντιτίμου.
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News