Εκκλησία

"Ορθόδοξος Λόγος" στην ΚΡΗΤΗ TV: Μετάνοια και Εξομολόγηση: Ο καθαρισμός της καρδιάς μας

Πολιτισμός
"Ορθόδοξος Λόγος" στην ΚΡΗΤΗ TV: Μετάνοια και Εξομολόγηση: Ο καθαρισμός της καρδιάς μας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην εκπομπή "Ορθόδοξος Λόγος" της Κυριακής 14.04.2024 παρουσιάζονται εμπειρίες ανθρώπων από το Μυστήριο και η ενίσχυση που λαμβάνουν για ένα νέο ξεκίνημα στην ζωή

Όλοι μας πολλές φορές έχουμε διαπιστώσει ότι, δυστυχώς και παρόλη την θέληση μας, πέφτουμε σε αστοχίες, τις οποίες δεν θα θέλαμε να έχουμε κάνει. Ποιος δεν έχει ζήσει αυτό; Ειδικά όταν αυτό επαναλαμβάνεται, τα λάθη πληθαίνουν και γίνονται αδυναμίες μας, οι αδυναμίες γίνονται πάθη μας και σιγά σιγά δεσμεύουν την ελευθερία μας στο να επιλέγουμε εμείς, τραυματίζουν, βαραίνουν και σκοτίζουν την ψυχή μας. 

Μετάνοια, εκκλησία

Ωστόσο, το να παραδεχόμαστε ότι έχουμε αδυναμίες είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για την θεραπεία μας. Δεν είναι πάντοτε εύκολο. Απαιτεί θάρρος. Ο Καρδιογνώστης Θεός μας αναμένει ως  Πατέρας Σπλαγχνικός που περιμένει σιωπηλά το παιδί του, το οποίο ζει μακρυά. Αναμένει, εάν το θέλουμε και εμείς, να σβήσει όλα όσα μας βαραίνουν. Να μας δώσει νέο ξεκίνημα και νόημα στην ζωή μας. Αρκεί να θέλουμε. Να το ζητήσουμε με την εξομολόγηση. Τίποτε άλλο.

Μετέωρα

Το Μυστήριο της Μετανοίας-Εξομολόγησης, ως μυστήριο της Εκκλησίας μας, αποτελεί σωτήριο δώρο του Θεού στην ζωή μας. Εάν η αμαρτία είναι το τραύμα, η μετάνοια είναι το φάρμακο που καθαρίζει την ψυχή μας. Μόνο όσοι έχουν ζήσει το μυστήριο, μπορούν, έστω κατά κάποιον τρόπο, να περιγράψουν το τι νιώθει η ψυχή στην εξομολόγηση, στο βαθμό που περιγράφεται…

Στην εκπομπή "Ορθόδοξος Λόγος" της Κυριακής 14.04.2024, ώρες 16:30'-17:20', παρουσιάζονται εμπειρίες ανθρώπων από το Μυστήριο και η ενίσχυση που λαμβάνουν για ένα νέο ξεκίνημα στην ζωή.

Στην παρουσίαση της εκπομπής, ο Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης κ. Ιωάννης Λίλης.

Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News