9

Ο Ρωσικός Στρατώνας του Δήμου Χανίων ανοιχτός για τα παιδιά

Πολιτισμός
Ο Ρωσικός Στρατώνας του Δήμου Χανίων ανοιχτός για τα παιδιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την τέχνη της υφαντικής: Το Σάββατο 13/04

Ο Ρωσικός Στρατώνας, χώρος που ανακατασκευάστηκε από τον Δήμο Χανίων με στόχο να φιλοξενήσει δράσεις που αναδεικνύουν την πλούσια άυλη πολιτιστική κληρονομιά, γεμίζει παιδικές φωνές κάθε Σάββατο, με δωρεάν δράσεις που απευθύνονται στους μικρούς μας φίλους και έχουν ως στόχο να τους φέρουν κοντά με την παράδοση του τόπου μας.
Έτσι, το Σάββατο 13 Απριλίου 2024 στις 11:00 π.μ., παιδιά ηλικίας από 7 έως 12 ετών, θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την τέχνη της υφαντικής σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Τ’ αργαλειού μυθογυρίσματα» από την ομάδα «Μυθογυρίσματα – Μουσικοσκαλίσματα»*.

9

Το εργαστήριο πλαισιώνεται από αφηγήσεις αρχαίων μύθων και λαϊκών παραμυθιών για την τέχνη της υφαντικής και παραδοσιακά τραγούδια με στίχους εμπνευσμένους από ιστορίες.

Στο εργαστήριο τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν την τεχνική της ύφανσης σε τελάρο με μάλλινα νήματα και ειδικές βελόνες.

Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί ο Δήμος Χανίων για την ανάδειξη της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς των Χανίων, με σχετικά βίντεο που παρουσιάζουν μία σειρά από παραδοσιακά επαγγέλματα που τείνουν να εξαφανιστούν. 

Δείτε το βίντεο για το επάγγελμα της υφάντρας:

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα ανάδειξης της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς μπορείτε να βρείτε στο chania-heritage.gr ενώ για τα σχετικά εργαστήρια και τις δράσεις, στην πολιτιστική ιστοσελίδα του Δήμου Χανίων chania-culture.gr. 

*Σε όλες τις δράσεις είναι απαραίτητη η προ-κράτηση θέσης στο τηλέφωνο του Γραφείου Πολιτισμού και Μουσικής Παιδείας εργάσιμες ώρες και μέρες (2821 3 41613).
 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News