‘’Κλείνουν το μεσημέρι τα πέντε μεγάλα Μουσεία της χώρας’’

Πολιτισμός
‘’Κλείνουν το μεσημέρι τα πέντε μεγάλα Μουσεία της χώρας’’

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπολειτουργούν τα πέντε μεγάλα Μουσεία της χώρας, καταγγέλλει η Παγκρήτια Ένωση Πτυχιούχων Αρχαιοφυλάκων δια στόματος της ΓΓ Μαρίας Νυράκη στο Ράδιο. 

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι Αρχαιοφύλακες

‘’Εθνικό Αρχαιολογικό, Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Ηρακλείου, Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο Αθήνας και Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, που έγιναν Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου για τον … «εκσυγχρονισμό της μουσειακής πολιτικής…..», δεν έχουν ακόμα εκδώσει τις Προκηρύξεις για το εποχικό προσωπικό, δεν έχουν Αρχαιοφύλακες & καθαριστές, για να καλυφθούν οι εποχικές ανάγκες, λειτουργούν με χειμερινό ωράριο και κλειστές τις μισές, τουλάχιστον, αίθουσες’’ σημειώνει μεταξύ άλλων.


Ένα χρόνο, μόλις, μετά την ψήφιση του νόμου για τον «εκσυγχρονισμό της μουσειακής πολιτικής….».


Για άλλη μια φορά, οι λέξεις έχουν χάσει το νόημά τους…
Για άλλη μια φορά, κυριαρχεί το παράλογο…
Για άλλη μια φορά, διαμαρτυρόμαστε για το αυτονόητο.
Για άλλη μια φορά, οι πιστοποιημένοι Αρχαιοφύλακες περιμένουν τις προκηρύξεις και παραμένουν στην ανεργία.

 

Όπως η  Παγκρήτια Ένωση Πτυχιούχων Αρχαιοφυλάκων (Π.Ε.Πτ.Α.) κάνει γνωστό έχει απευθυνθεί στη Γενική Διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου κα Χρυσουλάκη, καθώς και στον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Μουσείου κο Γρυσπολάκη.
 Αμφότεροι υποστηρίζουν ότι η έγκριση των θέσεων εποχικού προσωπικού για τα 5 μεγάλα Μουσεία βρίσκεται στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Μάλιστα, το θέμα της έγκρισης είχε τεθεί υπόψιν της Υπουργού Πολιτισμού, κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο Ηράκλειο, και η ίδια η Υπουργός είχε υποσχεθεί ότι θα μεσολαβούσε για την επίσπευσή της. ‘’Δυστυχώς σημειώνει η Μαρία Νυράκη ‘’έχει παρέλθει ένας μήνας και η έγκριση βρίσκεται ακόμα στο Υπουργείο Εσωτερικών.

‘’Αναρωτιόμαστε, ποια ανυπέρβλητη δυσκολία έχει προκύψει με την έγκριση των θέσεων, οικονομική, νομική ή άλλη, που δεν μπορούν δύο Υπουργοί, Εσωτερικών & Πολιτισμού, να υπερκεράσουν;

Ήδη, τα περισσότερα Μουσεία έχουν προβεί σε ανακοίνωση για χειμερινό ωράριο όλο τον Απρίλιο! Τα 5 μεγάλα Μουσεία της χώρας, πόλος έλξης εκατομμυρίων επισκεπτών, κλείνουν το μεσημέρι και δίνουν την εικόνα υπολειτουργίας (οι μισές αίθουσες κλειστές) και εγκατάλειψης ( έλλειψη καθαριότητας).

Ένα χρόνο, μόλις, μετά την ψήφιση του νόμου για τον εκσυγχρονισμό της μουσειακής πολιτικής’’.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News