Καρναβάλι Λίμνης

Ραντεβού για το "Καρναβάλι της Λίμνης": Για δύο μέρες η "καρδιά" της Αποκριάς χτυπά στον Άγιο Νικόλαο

Πολιτισμός
Ραντεβού για το "Καρναβάλι της Λίμνης": Για δύο μέρες η "καρδιά" της Αποκριάς χτυπά στον Άγιο Νικόλαο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 16 Μαρτίου με τοv διαγωνισμό καπέλου «Blue Morning»

Το φετινό «Καρναβάλι της Λίμνης» στον Άγιο Νικόλαο προωθείται με έντονο ενθουσιασμό και πολλές δραστηριότητες. Η σκηνοθέτις Ζωή Σγουρού και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού και Τοπικής Οικονομίας,Μανούσος Πεδιαδίτης, με την ομάδα τους, συνεργάζονται για να διαμορφώσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα με θέμα τον κόσμο του νερού, εμπνευσμένο από τη Λίμνη.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν το Σάββατο 16 Μαρτίου με τοv διαγωνισμό καπέλου «Blue Morning», όπου οι συμμετέχοντες μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους καπέλα, με επιλογή δώρου για τον νικητή. Κριτική επιτροπή αποτελούν η συγγραφέας Victoria Hislop, η Ανδριανή Νεοφύτου με την ομάδα της και ο Μανώλης Σγουρός, σκηνογράφος.Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και βόλτες στην πόλη με αποκριάτικο τρενάκι, παραδοσιακά κεράσματα και δράσεις με face painting.
Το βράδυ, οι δραστηριότητες συνεχίζονται με την παρέλαση καπέλων και ένα μεγάλο πάρτι στον πεζόδρομο με μουσική από τον DJ Pith.
Υπάρχει συνεργασία με το Σύλλογο Εστίασης και Διασκέδασης Αγίου Νικολάου  ώστε να διασφαλιστεί η ανοχή στη μουσική από τα καταστήματα κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, προκειμένου να διατηρηθεί η ζωντάνια και η διασκέδαση στην πόλη.,

Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις θα κινηματογραφηθούν, γεγονός που θα αυξήσει την προβολή του καρναβαλιού και θα καταστήσει γνωστό τον πολιτισμό του Αγίου Νικολάου και της γύρω περιοχής.

καρναβάλι λίμνης

Σάββατο 9-10 Μαρτίου
Το Σάββατο 9 Μαρτίου, σε συνεργασία με το Σύλλογο Ηπειρωτών, θα αναβιωθεί η εκδήλωση της "Τζαμάλας" στη Λίμνη.

Επίσης, αποκριάτικες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Νεάπολη στις 9 και 10 Μαρτίου, με δράσεις και πάρτι από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Νέων» Νεάπολης. Επιπλέον, διάφοροι πολιτιστικοί χώροι της πόλης θα φιλοξενήσουν εκθέσεις ζωγραφικής και καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις.

καρναβάλι λίμνης

Κυριακή 17 Μαρτίου
Την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 16:30 θα ξεκινήσει η καρναβαλική παρέλαση στον Άγιο Νικόλαο με άρματα και ομάδες που θα διασχίζουν το παραλιακό μέτωπο, καταλήγοντας στη Λίμνη.

Εκεί, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Ψαράδων και Φίλων Θαλάσσης, θα πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο πάρτι με μουσική από τους DJ Κατερίνα Ψιμοπούλου και NORABBITZ, καθώς και μια πλωτή παρέλαση με παραδοσιακά ξύλινα καΐκια.

καρναβάλι λίμνης

 

καρναβάλι λίμνης
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News