Ρεθεμνιώτικο καρναβάλι

Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια – Συνέχεια σήμερα με καντάδες

Πολιτισμός
Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι: Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια – Συνέχεια σήμερα με καντάδες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύσκεψη φορέων για την οργανωμένη και ασφαλή λειτουργία της πόλης κατά τη διάρκεια του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού

Με στόχο την οργανωμένη και ασφαλή λειτουργία της πόλης ενόψει των μεγάλων εκδηλώσεων του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή η πρώτη ευρεία σύσκεψη των αρμόδιων φορέων.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε υπό τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού Δήμου Ρεθύμνης κ. Μάνο Τσάκωνα και συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος Παλιάς Πόλης Ρεθύμνου κ. Στέλιος Σαμψών, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρεθύμνου κ. Ιάκωβος Διακουμάκης, η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δ.Σ. Ρεθύμνου κ. Ειρήνη Κουτσαλεδάκη, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, εκπρόσωποι των Αστυνομικών Υπηρεσιών Ρεθύμνου, της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Ρεθύμνου, του τμήματος εμπορικών δραστηριοτήτων του Δήμου Ρεθύμνου, του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, του Συλλόγου Εστίασης και Αναψυχής Ρεθύμνου και εκπροσώπων του Συλλόγου Καταστημάτων της παραλιακής ζώνης της πόλης.

σύσκεψη για ρεθυμνιώτικο καρναβάλι

Στενή συνεργασία

«Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι αφορά όλη την πόλη και την ωφελεί», δήλωσε στους παρευρισκόμενους ο αντιδήμαρχος κ. Τσάκωνας, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη της στενής συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε το κοινό των εκδηλώσεων και οι επισκέπτες του Ρεθύμνου να νιώθουν ασφαλείς κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Ρέθυμνο.

Έμφαση δόθηκε στη λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και στην προστασία των καρναβαλιστών και του κοινού του καρναβαλιού από μη νόμιμες δραστηριότητες, όπως το παραεμπόριο, η ανάπτυξη υπαίθριων πωλητών χωρίς άδεια, οι παράνομες ψησταριές και η λειτουργία καταστημάτων παροχής οινοπνευματωδών ποτών χωρίς νόμιμα παραστατικά και άδειες λειτουργίας.

Αναπτύχθηκε γόνιμος και ειλικρινής διάλογος μεταξύ των συμμετεχόντων και αποτελεί κοινή θέληση και απόφαση να πράξουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς τα δέοντα, ώστε να επιτευχθεί και φέτος το καλύτερο δυνατό ως προς την ομαλή λειτουργία της πόλης τις ημέρες των καρναβαλικών εκδηλώσεων.

Αυτό σημαίνει περιφρούρηση των νομίμως λειτουργούντων καταστημάτων, αυστηροί έλεγχοι για αποφυγή τυχόν παράνομων δραστηριοτήτων και με σαφές μήνυμα προς τους επισκέπτες μας πως η πόλη λειτουργεί συντεταγμένα, πανέτοιμη να ανταποκριθεί και φέτος με αξιοπιστία προς τους φίλους των καρναβαλικών εκδηλώσεων, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι χορηγός επικοινωνίας του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού είναι ο Όμιλος της “ΚΡΗΤΗ TV”. Αποκλειστικός τηλεοπτικός χορηγός επικοινωνίας είναι η ΑΝΕΚ LINES, μέλος της Attica Group.

Συνέχεια σήμερα με καντάδες! - Μουσικό σεργιάνι στα στενά της παλιάς πόλης

Στο μεταξύ, με παλιές ελληνικές καντάδες συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 5 Μαρτίου το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι. Η παλιά πόλη θα γεμίσει με ρομαντικές μελωδίες, με τον Άκη Πλαΐτη να δίνει το έναυσμα με το ακορντεόν του! Η Δημοτική Χορωδία Ρεθύμνου, η χορωδία από τους μαθητές και καθηγητές του Μουσικού Σχολείου Ρεθύμνου, με τη συνοδεία μουσικών και φωνητικών συνόλων της πόλης, καθώς και πλήθος καρναβαλιστών θα αναβιώνουν το έθιμο της καντάδας στους δρόμους της παλιάς πόλης.

Θα ξεκινήσουν στις 7 το απόγευμα από την Πύλη της Άμμου, την πλατεία Αγνώστου Στρατιώτη, και θα καταλήξουν στη Μεγάλη Πόρτα διά των κεντρικών οδών του ιστορικού κέντρου. Φέτος οι ρομαντικοί φίλοι των παλιών ελληνικών καντάδων θα έχουν τη δυνατότητα να διαβάζουν μέσα από το κινητό τους, αναρτημένους στην ιστοσελίδα rethymnocarnival.gr, τους στίχους των τραγουδιών, καθώς θα κάνουν το σεργιάνι τους στα στενά της παλιάς πόλης!

Υπεύθυνος της εκδήλωσης είναι ο μουσικός Άκης Πλαΐτης και υπεύθυνη χορωδιών η μαέστρος της Δημοτικής Χορωδίας Ρεθύμνου κ. Ισιδώρα Χαλκιαδάκη. Μια μουσική πανδαισία έρχεται να απλωθεί απ’ άκρη σ’ άκρη του Ρεθύμνου, κάνοντάς μας πάλι όλους μαζί... Μια παρέα! Τη μοναδική παρέα του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού.

 

 

 

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News