Ρόζα Λούξεμπουργκ

Ρόζα Λούξεμπουργκ: Η άλλη πλευρά της «κόκκινης» επαναστάτριας, βοτανολόγου, φυσιολάτρη

Πολιτισμός
Ρόζα Λούξεμπουργκ: Η άλλη πλευρά της «κόκκινης» επαναστάτριας, βοτανολόγου, φυσιολάτρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είσοδος ελεύθερη - Διοργάνωση: ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

«Για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζεται τεκμηριωμένα, η άλλη πλευρά της επαναστάτριας Ρόζας Λούξεμπουργκ, αυτής της Βοτανολόγου και της παθιασμένης με τη φύση», σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι Φίλοι της Φύσης.

Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης διοργανώνει την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 και ώρα 19:00 εκδήλωση για την κόκκινη Ρόζα Λούλεξμπουργκ στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη στο Θησείο. «Η  επιστημονική, πολιτική, κοινωνική, οικολογική πλευρά της επαναστάτριας Ρόζας Λούξεμπουργκ, χάνεται (ή δεν διακρίνεται ευκρινώς) μέσα στο μεγάλο συγγραφικό της έργο, και καλύπτεται από άλλα σπουδαία γεγονότα όπως η αποχώρησή της από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας και η συμμετοχή της στη δημιουργία του  Σπάρτακου και του Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας, στην κριτική της Ρώσικης Επανάστασης, στις πολύχρονες φυλακίσεις της και τέλος από τη δολοφονία της», υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Στην εκδήλωση και στην προβολή της “’άλλης πλευράς” της Ρ.Λ. συμμετέχουν οι: Κώστας Φωτεινάκης (Πρόεδρος των ΦτΦ και ερευνητής ), Παναγιώτης Διον. Δημόπουλος,  (καθηγητής Βοτανικής & Οικολογίας, Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Πατρών), Νίκος Οικονομίδης (ζωγράφος, δημιούργησε την προσωπογραφία της Ρ.Λ), Κερασία Σαμαρά (ηθοποιός, σκηνοθέτης), Γιώργος Κομπογιάννης (πιανίστας, ενορχηστρωτής, συνθέτης), Βαγγέλης Βαζάκας (ηθοποιός), Ζωγραφιά Μεντεσίδου (ηθοποιός),  Πηνελόπη Σκαλκώτου (ηθοποιός), Άλκηστις Βίτσα (Γεωπόνος), Φοίβος Ζαντές (Φοιτητής Φιλοσοφικής, Ποιητής). Την μετάφραση του ποιήματος του Μπέρτολντ Μπρέχτ “Μπαλάντα για το πνιγμένο κορίτσι” έκανε ειδικά για την εκδήλωση ο  Ιωάννης Αποστολόπουλος (ποιητής.]

Είσοδος ελεύθερη.

Ρόζα Λούξεμπουργκ
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News