Άγιοι Ακύλας και Πρίσκιλλα
Φωτ. dogma.gr

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 13 Φεβρουαρίου - Το ζευγάρι των Αγίων που τους αποκεφάλισαν οι διώκτες τους

Πολιτισμός
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 13 Φεβρουαρίου - Το ζευγάρι των Αγίων που τους αποκεφάλισαν οι διώκτες τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σπάνια ονόματα γιορτάζουν σήμερα - Σε ποιους να ευχηθείτε για τη γιορτή

Σήμερα Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η μνήμη των Αγίων Ακύλα και Πρίσκιλλας των Αποστόλων, Οσίου Μαρτινιανού.

Τα ονόματα που γιορτάζουν σήμερα είναι τα εξής:

Πρίσκιλλα,
Πρισίλλα,
Μαρτινιανός.

Άγιοι Ακύλας και Πρίσκιλλα
Οι Άγιοι Απόστολοι Ακύλας και Πρίσκιλλα ήταν ζευγάρι Ιουδαίων και καταγόταν από τον Πόντο. Κατοικούσαν στην Κόρινθο και εξασκούσαν το επάγγελμα του σκηνοποιού. Ήταν δε άνθρωποι ενάρετοι και ευσεβείς.

Όταν ο Απόστολος Παύλος, επισκέφθηκε την Κόρινθο, για να διδάξει την ορθόδοξη πίστη, το ζεύγος του προσέφερε θερμή φιλοξενία καθώς είχε εντυπωσιαστεί με το κήρυγμά του. Τόσο τους άγγιξε ο φλογερός και σωτήριος λόγος του Απόστολου, ώστε αφού κατηχήθηκαν και βαπτίσθηκαν από αυτόν, αποφάσισαν να τον ακολουθήσουν στις περιοδείες του ως βοηθοί του. O Απόστολος εντυπωσιάστηκε τόσο από τις αρετές και τη χριστιανική τους δράση ώστε τους μνημονεύει στις επιστολές του γράφοντας ότι για τις προσφερθείσες υπηρεσίες τους και το θάρρος είναι ευγνώμων όχι μόνον εκείνος, αλλά και όλες οι εκκλησίες των εθνών.

Αργότερα οι διώκτες του χριστιανισμού τούς συνέλαβαν και αποκεφάλισαν τούς Αγίους χαρίζοντάς τους μαζί με τον τίτλο των Αποστόλων και τον τίτλο των Μαρτύρων.

Επίσης σήμερα είναι: Διεθνής Ημέρα Προφυλακτικού, Παγκόσμια Ημέρα Κινηματογράφου, Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου και Παγκόσμια Ημέρα Heavy Metal.

Ανατολή ήλιου: 07:17 – Δύση ήλιου: 18:00
Σελήνη 4 ημερών. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News