Ορθόδοξος Λόγος: Όσιος Ιάκωβος ο εν Ευβοία

"Ορθόδοξος Λόγος" στην ΚΡΗΤΗ TV: Ο Όσιος Ιάκωβος ο εν Ευβοία

Πολιτισμός
"Ορθόδοξος Λόγος" στην ΚΡΗΤΗ TV: Ο Όσιος Ιάκωβος ο εν Ευβοία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου προβάλλεται η θαυμαστή ζωή του Αγίου Ιακώβου του εν Ευβοία, και αναδεικνύεται ο ρόλος των Αγίων μας, ως ενίσχυση και ενθάρρυνση στη ζωή μας

Αρκετοί αναρωτιούνται, εάν υπάρχουν Άγιοι και στις μέρες μας. Μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα αποτελούν οι σύγχρονοι Άγιοι, όπως ο Άγιος Ιάκωβος ο εν Ευβοία.

Ο Όσιος Ιάκωβος (Τσαλίκης) γεννήθηκε το 1920 στη Μικρά Ασία, στο Λιβίσι Μάκρης της Λυκίας, απέναντι από τη Ρόδο. Μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, η οικογένειά του κατέληξε στη Βόρεια Εύβοια και το 1952 χειροτονήθηκε ιεροδιάκονος και ιερομόναχος της Ιεράς Μονής του Οσίου Δαυίδ.

Καθήκοντα ηγουμένου ανέλαβε το 1975. Θυσιαζόταν για όλους καθημερινά με ταπείνωση. Οι εφάμιλλοι των Οσίων Ασκητών νυχθημερείς αγώνες του, οι δοκιμασίες και οι πάμπολλες κακοπάθειες στη ζωή του, που αντιμετώπιζε με καρτερία και υπομονή, συνέβαλαν ώστε ο Θεός να τον καταστήσει μεστό σκεύος των χαρισμάτων Του, ώστε να παρέχει κάθε είδους ιάσεις σε όσους προσέτρεχαν στην Ιερά Μονή. 

Η γλυκύτητα των λόγων του, η πατρικότητά του, η σεμνότητά και συμπάθειά του προς πάντας, τον ανέδειξε αδάπανο ταμείο των θαυμασίων του Θεού με πλούσια χαρίσματα διοράσεως και απλότητας. Κοιμήθηκε στις 21 Νοεμβρίου του 1991, ανήμερα της μεγάλης εορτής των Εισοδίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, έχοντας καλλιεργήσει πλήθος πληγωμένων ψυχών με την αγάπη του και τα θαυμάσια που επιτελούσε ο Θεός με την προσευχή του, τα οποία συνεχίζονται και στις ημέρες μας.

Στην εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου προβάλλεται η θαυμαστή ζωή του Αγίου Ιακώβου του εν Ευβοία, και αναδεικνύεται ο ρόλος των Αγίων μας, ως ενίσχυση και ενθάρρυνση στη ζωή μας.

Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά ΕΔΩ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News