Εκκλησία

“Ορθόδοξος Λόγος” στην ΚΡΗΤΗ TV: Εξομολόγηση, καθαρισμός της καρδιάς - Φως στην ψυχή

ακρόαση άρθρου
Πολιτισμός
“Ορθόδοξος Λόγος” στην ΚΡΗΤΗ TV: Εξομολόγηση, καθαρισμός της καρδιάς - Φως στην ψυχή
Στην εκπομπή "Ορθόδοξος Λόγος" της Κυριακής παρουσιάζονται εμπειρίες ανθρώπων από το Μυστήριο και η ενίσχυση που λαμβάνουν για ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή

Όλοι μας πολλές φορές έχουμε διαπιστώσει ότι, δυστυχώς και παρ' όλη τη θέλησή μας, πέφτουμε σε αστοχίες, τις οποίες δεν θα θέλαμε να έχουμε κάνει. Ποιος δεν έχει ζήσει αυτό; Ειδικά όταν αυτό επαναλαμβάνεται, τα λάθη πληθαίνουν και γίνονται αδυναμίες μας, οι αδυναμίες γίνονται πάθη μας και σιγά σιγά δεσμεύουν την ελευθερία μας στο να επιλέγουμε εμείς, τραυματίζουν, βαραίνουν και σκοτίζουν την ψυχή μας.

Ωστόσο, το να παραδεχόμαστε ότι έχουμε αδυναμίες είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για τη θεραπεία μας. Δεν είναι πάντοτε εύκολο. Απαιτεί θάρρος. Ο Καρδιογνώστης Θεός μας αναμένει ως  Πατέρας Σπλαγχνικός που περιμένει σιωπηλά το παιδί του, το οποίο ζει μακριά. Αναμένει, εάν το θέλουμε και εμείς, να σβήσει όλα όσα μας βαραίνουν. Να μας δώσει νέο ξεκίνημα και νόημα στην ζωή μας. Αρκεί να θέλουμε. Να το ζητήσουμε με την εξομολόγηση. Τίποτε άλλο.

Εκκλησία

Το Μυστήριο της Μετανοίας-Εξομολόγησης, ως μυστήριο της Εκκλησίας μας, αποτελεί σωτήριο δώρο του Θεού στην ζωή μας. Εάν η αμαρτία είναι το τραύμα, η μετάνοια είναι το φάρμακο που καθαρίζει την ψυχή μας. Μόνο όσοι έχουν ζήσει το μυστήριο, μπορούν, έστω κατά κάποιον τρόπο, να περιγράψουν το τι νιώθει η ψυχή στην εξομολόγηση, στο βαθμό που περιγράφεται…

Εκκλησία

Στην εκπομπή "Ορθόδοξος Λόγος" της Κυριακής 3.12.2023, ώρες 16:30'-17:20', παρουσιάζονται εμπειρίες ανθρώπων από το Μυστήριο και η ενίσχυση που λαμβάνουν για ένα νέο ξεκίνημα στη ζωή.

Στην παρουσίαση της εκπομπής, ο Επίκουρος Καθηγητής της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Κρήτης κ. Ιωάννης Λίλης.

Την εκπομπή μπορείτε να παρακολουθήσετε διαδικτυακά ΕΔΩ.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News