Όσιος Πορφύριος

"Ορθόδοξος Λόγος" στην ΚΡΗΤΗ ΤV: Άγιος Πορφύριος, ο Όσιος της χαράς και του φωτός

ακρόαση άρθρου
Πολιτισμός
"Ορθόδοξος Λόγος" στην ΚΡΗΤΗ ΤV: Άγιος Πορφύριος, ο Όσιος της χαράς και του φωτός
Στην εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» προβάλλεται η θαυμαστή ζωή του Οσίου Πορφυρίου, και αναδεικνύεται ο ρόλος των Αγίων μας ως ενίσχυση και ενθάρρυνση στη ζωή μας

Πολλοί αναρωτιούνται εάν υπάρχουν άγιοι και στις μέρες μας. Μια απάντηση σε αυτό το ερώτημα αποτελούν οι σύγχρονοι άγιοι, όπως ο Άγιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης.

Ο Άγιος Πορφύριος γαλουχήθηκε πνευματικά στο Άγιον Όρος. Ένεκα των πολλών σωματικών αδυναμιών του, έζησε στην Αθήνα, μέσα στον κόσμο, και η ζωή του έγινε φως και στήριγμα για πλήθος ανθρώπων. Χιλιάδες άνθρωποι έζησαν από κοντά τον Άγιο και μαρτυρούν τη χαρά, την πίστη και την ελπίδα, την ενίσχυση που τους μετέδιδε στα κατάβαθα της ύπαρξής τους. Συνάμα, πλήθος πιστών ευεργετήθηκαν ή θεραπεύτηκαν από τη Χάρη του Θεού που επισκίαζε τη ζωή του αγίου αυτού ανθρώπου. Κι όμως, αν και βοηθούσε πάντοτε όσους προσέτρεχαν σε αυτόν, δεν θέλησε να ζητήσει από τον Θεό τη θεραπεία των δικών του πολλών σωματικών ασθενειών, δίνοντας τον εαυτό του πλήρως στην αγάπη των ανθρώπων.

Όσιος Πορφύριος

Στην εκπομπή «Ορθόδοξος Λόγος» προβάλλεται η θαυμαστή ζωή του Οσίου Πορφυρίου, και αναδεικνύεται ο ρόλος των Αγίων μας ως ενίσχυση και ενθάρρυνση στη ζωή μας.

Όσιος Πορφύριος

Στην παρουσίαση της εκπομπής ο επίκουρος καθηγητής της Πατριαρχικής Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, κ. Ιωάννης Λίλης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News