Εισόδια Θεοτόκου Παναγίας

“Ορθόδοξος Λόγος” στην ΚΡΗΤΗ TV: Τα Εισόδια και η Υπεραγία Θεοτόκος

Πολιτισμός
“Ορθόδοξος Λόγος” στην ΚΡΗΤΗ TV: Τα Εισόδια και η Υπεραγία Θεοτόκος
Στη σημερινή εκπομπή, μέσα από την εορτή των Εισοδίων αναδεικνύεται η τιμή προς την Υπεραγία Θεοτόκο, τη γλυκιά μητέρα όλων των ανθρώπων

Η Εκκλησία μας στις αρχές της Σαρακοστής των Χριστουγέννων εορτάζει και τιμά τα Εισόδια της Θεοτόκου. Η μόλις τριών ετών Παναγία μας, η οποία θα αξιωθεί να γίνει ο ζωντανός και έμψυχος ναός του Υιού του Θεού, καθώς μέσα της θα κατοικήσει ο Θεάνθρωπος,  εισάγεται στον ναό του Θεού, προκαταγγέλοντας την έναρξη του σχεδίου του Θεού για την έλευση του Χριστού στον κόσμο και τη ζωή μας.

Η Παναγία μας, το πνευματικό στόλισμα της ζωής μας, είναι για μας τους Έλληνες η πονεμένη μητέρα, η παρηγορήτρια και η προστάτρια, που μας παραστέκεται σε κάθε περίσταση. Σε κάθε ψυχή που την ζητά, είναι το αποκούμπι και το αρραγές στήριγμα στις δυσκολίες της ζωής και των καιρών. Στην Ελλάδα μας,  οι άνθρωποι  την λατρεύουν σε αμέτρητες εκκλησιές και μοναστήρια, και ερημοκλήσια που έχουν Της έχουν αφιερωθεί, και όχι μόνο, ενώ εκατοντάδες είναι τα ονόματα που της έχουν αποδοθεί, όπως Υπερευλογημένη, Πάναγνος, Θεοτόκος, Τιμιωτέρα των Χερουβείμ, Κεχαριτωμένη, Ζώσα και Άφθονος Πηγή, Έμψυχος Κιβωτός, Άχραντος Νύμφη, Χαρά των Αγγέλων, Παράδεισος λογικός, Ρόδον το Αμάραντον και τόσα άλλα.

Εισόδια Θεοτόκου Παναγίας

Στη σημερινή εκπομπή “Ορθόδοξος Λόγος”, και ώρες 16:30 -17:20, μέσα από την εορτή των Εισοδίων αναδεικνύεται η τιμή προς την Υπεραγία Θεοτόκο, τη γλυκιά μητέρα όλων των ανθρώπων.

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News