Βασίλης Σκουλάς: Βράβευση από το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά, που τον αναγορεύει σε επίτιμο καθηγητή του

Πολιτισμός
Βασίλης Σκουλάς: Βράβευση από το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά, που τον αναγορεύει σε επίτιμο καθηγητή του

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η βράβευση και η αναγόρευση του Βασίλη Σκουλά σε επίτιμο καθηγητή στο Ωδείο θα λάβουν χώρα την ερχόμενη Κυριακή στον Πειραιά

Στην αναγόρευση του κορυφαίου Κρητικού λυράρη και μουσικοσυνθέτη Βασίλη Σκουλά σε επίτιμο καθηγητή του προχωρά το Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιά. Μια τιμητική διάκριση που θα λάβει χώρα την ερχόμενη Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 18:00 στον χώρο του Ωδείου.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ θα τελέσει τον καθιερωμένο Αγιασμό στο Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, παρουσία των σπουδαστών και γονέων και θα απονείμει τους Τίτλους Σπουδών και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η βράβευση του σπουδαίου Κρητικού καλλιτέχνη.

Όπως αναφέρει ο γενικός διευθυντής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Αθηνών Νικόλαος Αμοργιανός, «η παρουσία του Έλληνα λυράρη της Κρήτης και μουσικοσυνθέτη κ. Βασίλη Σκουλά αποτελεί «μια ξεχωριστή στιγμή για το Μητροπολιτικό Μουσικό Ίδρυμα. Ο Βασίλης Σκουλάς θα βραβευτεί και θα αναγορευτεί επίτιμος καθηγητής του Ωδείου της Ι.Μ.Π.

Επίσης, το “παρών” θα δώσει ο διεθνούς φήμης ιδιωτικός ερευνητής, ευπατρίδης και δωρητής του Ωδείου κ. Γιώργος Τσούκαλης, ενώ ο διευθυντής του Ωδείου κ. Νικόλαος Αμοργιανός θα παρουσιάσει και επίσημα την νέα αίθουσα Κρουστών που τίθεται σε λειτουργία, παρόντος του σεπτού Ποιμενάρχου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

Τέλος, οι καθηγητές του Ωδείου θα ερμηνεύσουν δύο από τις πιο γνωστές κρητικές μελωδίες, προς τιμήν του τιμηθέντος λυράρη κ. Βασίλη Σκουλά.

Αγιασμός θα γίνει στο Ωδείο της Ι.Μ. Πειραιά την Κυριακή.

Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση, γιορτάζοντας τα 4 χρόνια λειτουργίας του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς».

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News