Ομαδική έκθεση ψηφιδωτού: «Ιστορίες Ψηφιδογραφίας στον χώρο και τον χρόνο»

Πολιτισμός
Ομαδική έκθεση ψηφιδωτού: «Ιστορίες Ψηφιδογραφίας στον χώρο και τον χρόνο»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ομαδική έκθεση ψηφιδωτού περιλαμβάνει έργα εμπνευσμένα από τη Μινωική Κρήτη, από σπουδαίους Έλληνες και ξένους ζωγράφους, αντίγραφα αρχαϊκών και βυζαντινών ψηφιδωτών, αγιογραφίες, αλλά και πρωτότυπες ψηφιδωτές δημιουργίες, καθώς και διακοσμητικά - χρηστικά αντικείμενα

Ο Σύλλογος «ΨΗΦΙΔΩΝ Θέσις» διοργανώνει, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, ομαδική έκθεση ψηφιδωτού από 20 έως 27 Απριλίου 2023 στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου (Πλαστήρα &Ρωμανού).

Με στόχο τη μελέτη, καταγραφή και εκμάθηση του ελληνικού ψηφιδωτού και με τη φιλοδοξία να ενθαρρύνει περισσότερους ανθρώπους να γνωρίσουν αυτή τη σπουδαία τέχνη, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης, ο Σύλλογος «ΨΗΦΙΔΩΝ Θέσις» μας αφηγείται, μέσα από αυτή την έκθεση, Ιστορίες Ψηφιδογραφίας και μας ταξιδεύει στο Χώρο και το Χρόνο.

Η ομαδική έκθεση ψηφιδωτού περιλαμβάνει έργα εμπνευσμένα από τη Μινωική Κρήτη, από σπουδαίους Έλληνες και ξένους ζωγράφους, αντίγραφα αρχαϊκών και βυζαντινών ψηφιδωτών, αγιογραφίες, αλλά και πρωτότυπες ψηφιδωτές δημιουργίες, καθώς και διακοσμητικά - χρηστικά αντικείμενα. Κι όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι εκθέτες ψηφιδογράφοι, «κάθε ψηφίδα έδωσε αφορμή για ένα σπουδαίο ταξίδι στο χώρο και το χρόνο, κάθε ψηφίδα έγραψε τη δική της ιστορία».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 21 Απριλίου 2023, ημέρα Παρασκευή και ώρα 19:00 και θα είναι ανοικτή για το κοινό καθημερινά ως τις 27 Απριλίου, με ελεύθερη είσοδο.

Στις 24 Απριλίου 2023 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:30, στον χώρο της έκθεσης, η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Dr Σοφία Μπαλαμούτσου θα αναπτύξει με ομιλία –εισήγησή της το θέμα: «Η θεραπευτική διάσταση της τέχνης στον ψυχισμό μας».

Εκθέτουν οι ψηφιδογράφοι:

Αμοναχάκη-Σαρικαβάζη Γιασεμή, Ανδριανάκη Ειρήνη, Αντωνιδάκη -Γαρεφαλάκη Κλαίρη, Γαλάνη Τιτή, Γαρεφαλάκη Βίκυ, Γάσπαρης Παντελής, Γιαγκιόζη Κούλα, Καβαλιέρη Γεωργία, Καμπιτάκη Muller Gabriele, Κανάκη Έρη, Κοντάκης Νίκος, Λαγουδιανάκη Πόπη, Λαδουκάκη Χαρούλα, Λαμπάκη Ελένη, Μελισσουργάκη Bozniak Μανταλένα, Μουρτζή Βάντα, Μπαλαμούτσου- Μαυράκη Ηλέκτρα, Νάθενα Ρούλα, Νικολιδάκη Κατερίνα, Ντίνη Ευγενία, Παπαγιάννη Ντίνα, Παπαδάκης Νικήτας, Πουλινάκη Χρυσάνθη, Ρασιδάκη Σούλα, Σταυρακάκη Ειρήνη, Σπανάκη Σοφία, Σπυριδάκη Κατερίνα, Τσόκα Γιώτα.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News